Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτροκίνηση πρώτα σε επαγγελματικά και φορτηγά

Ελλάδα 12:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτροκίνηση πρώτα σε επαγγελματικά και φορτηγά

ΝΕΑ

Ηλεκτροκίνηση πρώτα σε επαγγελματικά και φορτηγά

ΝΕΑ

Το μέλλον των οχημάτων θα είναι ηλεκτροκίνητο, αυτόνομο και συνδεδεμένο αυτό είναι το μόνο σίγουρο – αλλά το οξύμωρο είναι πως τα επαγγελματικά φορτηγά θα μπορούσαν να φτάσουν εκεί πριν από τα επιβατικά αυτοκίνητα, σύμφωνα με τις PSA και Ford. Αυτό ναι, είναι ηχηρή είδηση…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Τα στελέχη επαγγελματικών οχημάτων λένε ότι η αμείλικτη εστίαση στο κόστος από ανεξάρτητους επαγγελματίες και χειριστές μεγάλων στόλων σημαίνει ότι είναι πιο δεκτικοί στις νέες τεχνολογίες που μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα και να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα. Αυτά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν ηλεκτρικά ή υβριδικά συστήματα κίνησης, λογισμικό για τη διαχείριση οδηγών ή χρήση οχημάτων και αυτοματοποιημένες εργασίες, όπως ευελιξία και ταχύτερες παραδόσεις πακέτων.

Πολλές από αυτές τις νέες τεχνολογίες θα παρουσιαστούν στην έκθεση εμπορικών οχημάτων του IAA στο Ανόβερο της Γερμανίας. Περίπου 2.000 εκθέτες αναμένονται στην εκδήλωση, η οποία διαρκεί μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου. “Για πολλές από αυτές τις νέες λειτουργίες θα δούμε ευρεία χρήση στα επαγγελματικά οχήματα πολύ νωρίτερα από ό, τι στα επιβατικά”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ZF Friedrichshafen Wolf-Henning Scheider τον Ιούνιο σε εκδήλωση τεχνολογίας. “Εδώ, τα φρούτα κρέμονται πολύ χαμηλότερα λόγω άμεσων συνολικών οφελών ιδιοκτησίας και μειωμένης πολυπλοκότητας. Σε σαφώς καθορισμένα πεδία εφαρμογής, όπως τα ορυχεία, τη γεωργία και τα ναυπηγεία, τα πλεονεκτήματα του αυτοματισμού θα δείξουν τα πλεονεκτήματά τους πολύ σύντομα».

Advertisement
Advertisement

Η Ford είναι ο μεγαλύτερος πωλητής ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη. Θα παρουσιάσει το Transit δύο τόνων με την προαιρετική υβριδική τεχνολογία 48 volt που η εταιρεία λέει ότι θα εξοικονομήσει καύσιμα σε αστική οδήγηση. Η Ford θα παρουσιάσει επίσης μια έκδοση ενός plug-in υβριδικού Transit, το οποίο θα είναι διαθέσιμο από το 2019. Η εταιρία παρουσιάζει μια εφαρμογή συνδεσιμότητας με βάση το διαδίκτυο που θα βοηθήσει τους χειριστές του στόλου να μειώσουν το χρόνο και να βελτιστοποιήσουν το κόστος λειτουργίας.

Opel-Combo_Life-2019-tsiro-530

Οι Peugeot, Citroen και Opel θα παρουσιάσουν τα νέα μικρά φορτηγά του ομίλου, το Peugeot Partner, το Citroen Berlingo το Opel Combo Cargo. Η ανάπτυξη των τμημάτων ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων αποτελεί βασικό πυλώνα του μεσοπρόθεσμου σχεδίου του CEO Carlos Tavares. Και οι τρεις συνδυασμένες μάρκες κατέχουν περίπου το 25% της ευρωπαϊκής αγοράς. Τα φορτηγά προκύπτουν από μια κοινή συμφωνία εξέλιξης με την General Motors, η οποία υπογράφηκε πριν από την πώληση της Opel στην PSA.