Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικό VW Transporter από την ΑΒΤ

Ελλάδα 2:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικό VW Transporter από την ΑΒΤ

ΝΕΑ

Ηλεκτρικό VW Transporter από την ΑΒΤ

ΝΕΑ

Ο βελτιωτικός οίκος ΑΒΤ αυτή τη φορά βάζει στο στόχαστρο την επαγγελματική γκάμα της Volkswagen δημιουργώντας μάλιστα μια ηλεκτρική έκδοση του δημοφιλούς Transporter.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για κάτι αρκετά διαφορετικό από αυτά που μας έχει συνηθίσει έως σήμερα η ΑΒΤ καθώς δεν μιλάμε για κάποια βελτίωση αλλά για μια έκδοση που βάζει το διάσημο επαγγελματικό μοντέλο της Volkswagen στην ηλεκτρική εποχή.

Το ABT e-Transporter 6.1 όπως ονομάζεται βασίζεται στο ανανεωμένο Transporter του 2020 ενώ η ιδιαίτερη αυτή έκδοση είναι διαθέσιμη στο αμάξωμα με μακρύ μεταξόνιο αλλά και στις παραλλαγές Kombi και Caravelle του Transporter. Το  ABT e-Transporter διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 113 ίππων και 20,4 χλγμ. ροπής ο οποίος τροφοδοτείται από μια μπαταρία 32,5 kWh η οποία χαρίζει αυτονομία που φθάνει έως τα 138 χιλιόμετρα με βάση τον κύκλο WLTP. Θα υπάρχουν μάλιστα δύο εκδόσεις με περιοριστή ταχύτητας στα 90 και στα 120 χλμ/ώρα αντίστοιχα.

Advertisement
Advertisement

Τα νούμερα ίσως να μην φαίνονται εντυπωσιακά όμως η ABT τονίζει πως μιλάμε για ένα επαγγελματικό van με κύριο πεδίο τις αστικές διαδρομές για τις οποίες οι προδιαγραφές του αυτοκινήτου είναι απόλυτα επαρκείς. Μάλιστα σε ότι αφορά τις μεταφορικές δυνατότητες το ωφέλιμο φορτίο φθάνει έως τα 1.096 κιλά ενώ η επιβατική έκδοση Caravelle μπορεί να φιλοξενήσει έως και εννέα άτομα. Η φόρτιση του e-Transporter θα διαρκεί 5,5 ώρες με παροχή AC 7,2 kW από wallbox ενώ με ταχυφορτιστή 50 kW θα μπορεί να πραγματοποιηθεί φόρτιση στο 80% σε 45 λεπτά.