Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικό Renault Megane: Διακοπή της παραγωγής

Ελλάδα 1:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικό Renault Megane: Διακοπή της παραγωγής

ΝΕΑ

Ηλεκτρικό Renault Megane: Διακοπή της παραγωγής

ΝΕΑ

Η Renault αναγκάστηκε να αναστείλει προσωρινά την παραγωγή του Megane E-Tech Electric στο εργοστάσιο Douai στη Γαλλία.

Advertisement
Advertisement

Προφανώς η Renault, πήρε αυτή την απόφαση μετά την κρίση εφοδιασμού εξαρτημάτων τα οποία προέρχονται από τα νέα τμήματα παραγωγής προμηθευτών στην Κίνα. Εκεί τα προβλήματα ξεκινούν και πάλι λόγω νέων lockdown, με αιτία την αύξηση των μολύνσεων από την μετάλλαξη του Covid-19.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Γάλλος κατασκευαστής, το πρόβλημα αφορά βασικά εξαρτήματα για τις μπαταρίες.

H περίπλοκη αυτή κατάσταση, θα οδηγήσει σε μια σειρά καθυστερήσεων στις παραδόσεις του νέου γαλλικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Οι πρώτες μονάδες εξαρτημάτων, που έχουν ήδη παραχθεί θα φτάσουν εγκαίρως στην Ευρώπη στις αρχές Μαΐου και οι λίγες πρώτες μονάδες που είχαν παραγγελθεί, ίσως να παραδοθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ωστόσο, οι παραδόσεις των νέων μονάδων θα καθυστερήσουν, λόγω διακοπής παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Mένει να δούμε αν θα λυθεί το πρόβλημα της προμήθειας. εξαρτημάτων  ή εάν η παραγωγή κινδυνεύει με επιπλέον καθυστερήσεις. Η Renault δεν είναι η μόνη που είχε προβλήματα με τα νέα lockdown που επιβλήθηκαν στα εργοστάσια στην Κίνα. Οι δραστηριότητες του Gigafactory της Tesla έχουν υποφέρει περισσότερο. Μάλιστα ο κατασκευαστής αυτοκινήτων από το Πάλο Άλτο αναφέρει σε ανακοίνωσή του, πως μόλις αρθούν τα lock down, θα ζητήσει από τους υπαλλήλους του, να… κοιμούνται στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου για να μην χάνεται χρόνος και να ενταθεί η παραγωγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το πρωτότυπο υδρογονοκίνητο Renault έτοιμο να αποκαλυφθεί
Ηλεκτρικό 1 στα 10 καινούρια αυτοκίνητα στην Ευρώπη!
Δοκιμές στον αρκτικό κύκλο για το ηλεκτρικό SUV της Alpine