Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To ηλεκτρικό Kia Niro EV με αυτονομία 380 km

Ελλάδα 13:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To ηλεκτρικό Kia Niro EV με αυτονομία 380 km

ΝΕΑ

To ηλεκτρικό Kia Niro EV με αυτονομία 380 km

ΝΕΑ

Πέντε μήνες μετά την πρώτη του εμφάνιση ως πρωτότυπο, στην Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών Συσκευών (CES) του Λας Βέγκας, πλέον ήρθε η ώρα για την έκδοση παραγωγής του ηλεκτροκίνητου Kia Niro, που ακολουθείται από τον κωδικό EV.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Εξωτερικά, η συγκεκριμένη έκδοση διαφοροποιείται αισθητικά τόσο από την υβριδική, όσο και από την plug-in hybrid, κυρίως στην εμπρός μάσκα, με την κλειστή γρίλια, στην οποία βρίσκεται ενσωματωμένη η υποδοχή για την φόρτιση των μπαταριών. Επίσης, ανασχεδιασμένοι είναι οι προφυλακτήρες, οι αεραγωγοί και τα φωτιστικά σώματα ημέρας, τεχνολογίας LED. Τέλος, δεν λείπουν οι σπορ σχεδίασης ζάντες 17 ιντσών, όπως και τα πλαϊνά skirts.

‘Boundless for all’: Kia presents vision for future mobility

H Kia δεν έχει ανακοινώσει επίσημα τεχνικές λεπτομέρειες για το Niro EV, παρά μόνο αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι θα μοιράζεται την ίδια συστοιχία μπαταριών με το «αδελφό» Hyundai Kona EV. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν δύο επιλογές, μία των 39.2 kWh, που θα συνδυάζεται με έναν κινητήρα 135 ίππων, προσφέροντας αυτονομία 240 km, ενώ υπάρχει και η μεγαλύτερη μπαταρία των 64 kWh, με τον κινητήρα των 204 ίππων, που θα προσφέρει αυτονομία 380 km.

Advertisement

Kia-Niro-EV-2-850x478-chariatis-640

Από το Niro EV δεν λείπουν τα συστήματα ασφαλείας για τον οδηγό που περιλαμβάνουν σύστημα αποφυγής πρόσθιων συγκρούσεων, διατήρησης λωρίδας, έξυπνο cruise control και προειδοποίηση οπίσθιας σύγκρουσης. Η Kia αναφέρει πως ήδη το Niro EV έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον της  αγοράς της Ν. Κορέας, με το ηλεκτρικό μοντέλο να έχει 5.000 προπαραγγελίες μέσα σε τρεις ημέρες. Τέλος, να αναφέρουμε ότι οι υβριδικές εκδόσεις του Niro είχαν το 2017 αξιοσημείωτη εμπορική πορεία, με τις πωλήσεις να φτάνουν τα 23.647 μοντέλα.

Advertisement