Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικό φορτηγό από την Mercedes

Ελλάδα 12:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικό φορτηγό από την Mercedes

ΝΕΑ

Ηλεκτρικό φορτηγό από την Mercedes

ΝΕΑ

Tο Urban eTruck αποτελεί το ηλεκτρικό φορτηγό της Mercedes το οποίο μάλιστα είναι ηλεκτρικό αφού εφοδιάζεται με μια μπαταρία 212 kWh λιθίου-ιόντων, που του επιτρέπει να διανύσει μέχρι και 200 km με μία μόνο φόρτιση.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Το γερμανικό υπερσύγχρονο επαγγελματικό όχημα πρωτοστατεί στο είδος, αφού υιοθετεί ένα ζεύγος ηλεκτροκινητήρων συνδυαστικής απόδοσης 340 ίππων (250 kW) και άνω των 1.000 kgm ροπής παρακαλώ.

Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα για εξοικονόμηση κόστους, να προτιμήσουν μια μικρότερη μπαταρία η οποία είναι διαθέσιμη, προκειμένου να διανύσουν μικρότερες χιλιομετρικά αποστάσεις (λιγότερη αυτονομία δηλαδή).

Advertisement
Advertisement

daimler-electric-truck-tsiro-640

Εάν το δείτε ποτέ από κοντά θα καταλάβετε πως έχει αφομοιώσει αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία από το πρωτότυπο Vision Van, το οποίο επίσης φέρει εξωτερικές κάμερες αντί των μεγάλων πλευρικών καθρεπτών.

Δεν είναι λοιπόν μόνο τα αυτοκίνητα τα οποία θα περάσουν σε μια εντελώς νέα περιβαλλοντική αγωγή, αλλά πολύ περισσότερο και τα επαγγελματικά οχήματα που δύναται να γράψουν πολλά χιλιόμετρα στο οδόμετρο τους.