Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικό διθέσιο Scirocco με 300 ίππους!

Ελλάδα 17:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ηλεκτρικό διθέσιο Scirocco με 300 ίππους!

ΝΕΑ

Ηλεκτρικό διθέσιο Scirocco με 300 ίππους!

ΝΕΑ

Η Volkswagen δεν σκοπεύει απλώς να ξεκινήσει το I.D. Hatchback, αλλά σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, εξελίσσει επίσης ένα ολοκαίνουριο coupe ως αντικαταστάτη του γνωστού μας Scirocco, επάνω στην ίδια ηλεκτρική πλατφόρμα MEB.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η γερμανική εταιρεία λέει ότι το Scirocco EV θα μπορούσε να είναι ένα από τα “συναισθηματικά αυτοκίνητα” που χρειάζεται στην επικείμενη γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων και δήλωσε ότι μπορεί να υιοθετήσει παρόμοια μορφή με την πιο πρόσφατη του Scirocco.

Αναφέρεται δε ότι με την πλατφόρμα MEB, το νέο κουπέ μπορεί να είναι εξοπλισμένο με διάφορες μπαταρίες για να αλλάξει το εύρος της αυτονομίας προς το καλύτερο. Η ευελιξία της πλατφόρμας MEB θα επιτρέψει επίσης στην VW να εγκαταστήσει διαφορετικούς ηλεκτροκινητήρες. Η σειρά θα μπορούσε να περιλαμβάνει ακόμη και μια έκδοση 300 ίππων με εμπρός και πίσω ηλεκτρικούς κινητήρες που στέλνουν ισχύ και στους τέσσερις τροχούς.VW-Scirocco-EV-tsiro-640

Advertisement
Advertisement

Από τη σκοπιά του σχεδιασμού, το νέο Scirocco θα υιοθετήσει αναπόφευκτα σχεδιαστικά στοιχεία από το I.D. Hatchback και θα τα συνδυάζει με το στυλ του coupe του τρέχοντος αυτοκινήτου.

Ο διευθυντής έρευνας και ανάπτυξης της Volkswagen, Frank Welsch, δήλωσε: “Για μένα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Scirocco για την κατασκευή ενός σπορ διθέσιου κουπέ. Δεν είμαστε σαφείς για το πώς θα κάνουμε ένα τέτοιο αυτοκίνητο και σκέφτομαι αν κάνουμε ότι μια ενδιαφέρουσα ιδέα θα είναι να βασιστούμε στην ηλεκτρική μας πλατφόρμα. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα υπέροχο και διασκεδαστικό αυτοκίνητο. Η Volkswagen έχει πάντα τάση στα συναισθηματικά αυτοκίνητα “, είπε.