Το ηλεκτρικό Citιgo θα ισορροπήσει το ισοζύγιο CO2 της Skoda | NewsAuto.gr
ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό Citιgo θα ισορροπήσει το ισοζύγιο CO2 της Skoda

Η Skoda θα παρουσιάσει μια ηλεκτρική έκδοση του μικρού Citigo ώστε να ισορροπήσει τις εκπομπές CO2 της γκάμας της που έχουν πάρει την ανιούσα λόγω των μεγάλων SUV που έχουν μπει σε αυτή.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Όπως είναι λογικό το Citigo EV θα βασίζεται στο αδελφό VW e-Up και θα βοηθήσει την Skoda να πλησιάσει τον αυστηρό στόχο των εκπομπών CO2 που έχει τεθεί για το 2020. Σχετική έρευνα του φορέα JATO Dynamics έδειξε πως το 2017 οι εκπομπές της γκάμας της Skoda είχαν αυξηθεί κατά 4,1% σε σχέση με το 2016, λόγω της προσθήκης των μεγάλων SUV Kodiaq και Karoq.

H Skoda έχει στα σχέδιά της την παραγωγή πέντε ηλεκτρικών μοντέλων έως το 2025 ως μέρος του πλάνου του ομίλου VW να εισάγει στην αγορά 80 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Το μικρό ηλεκτρικό Skoda θα ονομάζεται Citigo E και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί από την εταιρία θα έχει μια αυτονομία της τάξης των 300 km. Τα εντελώς νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα ακολουθήσουν το Citigo E θα βασίζονται στην πλατφόρμα MEB του ομίλου VW, την οποία θα χρησιμοποιεί και η ηλεκτρική γκάμα I.D. της VW.

Επίσης εκτός από την αμιγώς ηλεκτρική τεχνολογία η Skoda με το Vision X που παρουσίασε στη Γενεύη καταθέτει και μια διαφορετική άποψη για το μέλλον με το πρωτοποριακό σύστημα μετάδοσης το οποίο συνδυάζει έναν κινητήρα 1.5 λίτρων φυσικού αερίου με έναν ηλεκτροκινητήρα.

vision-x-intro-01.jpg

Log In or Create an account