Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρική η επόμενη Porsche Macan!

Ελλάδα 18:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρική η επόμενη Porsche Macan!

ΝΕΑ

Ηλεκτρική η επόμενη Porsche Macan!

ΝΕΑ

Στην… πρίζα θα μπαίνει η επόμενη Porsche Macan σύμφωνα με την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Advertisement
Advertisement

Η επόμενη γενιά Porsche Macan η οποία θα επανασχεδιαστεί στις αρχές της επόμενης δεκαετίας θα είναι ηλεκτρική.

Μάλιστα η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία παραγωγής αυτοκινήτων επιδόσεων επιταχύνει την ώθησή της προς την ηλεκτροκίνηση εξαιτίας των νέων αυστηρότερων κανονισμών στις εκπομπές ρύπων αλλά και λόγω του έντονου ανταγωνισμού από άλλους κατασκευαστές.

Advertisement
Advertisement

Η παραγωγή της επόμενης γενιάς με μπαταρία θα ξεκινήσει στις αρχές της επόμενης δεκαετίας στη Λειψία της Γερμανίας, ανέφερε η Porsche.

Το ηλεκτρικό Macan θα ακολουθήσει τα βήματα του Taycan, του ηλεκτρικού sedan μοντέλου απόδοσης 600 ίππων το οποίο αναμένεται στην αγορά εντός του 2019.

«Αναμένουμε το 2025, περίπου το 50% των προϊόντων μας να είναι ηλεκτροκίνητα, είτε με ένα πλήρως ηλεκτρικό κινητήρα είτε μέσω τεχνολογίας plug-in», είχε αναφέρει πέρυσι ο επικεφαλής πωλήσεων της Porsche Detlev von Platen.

Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης επιτρέπει στην Porsche να προσδίδει εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές ρύπων με αποτέλεσμα να πληρεί τα αυστηρά πρότυπα εκπομπών της ΕΕ χωρίς να θυσιάζονται οι επιδόσεις.

Το ηλεκτρικό Macan θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική PPE – ηλεκτρική πλατφόρμα υψηλής τεχνολογίας – που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Audi. Όπως και το Taycan, έτσι και το ηλεκτροκίνητο Macan θα χρησιμοποιεί τεχνολογία 800 volt…