Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρική η επόμενη Porsche Cayman;

Ελλάδα 9:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρική η επόμενη Porsche Cayman;

ΝΕΑ

Ηλεκτρική η επόμενη Porsche Cayman;

ΝΕΑ

Το σενάριο που θέλει την επόμενη γενιά της Porsche Cayman να είναι αμιγώς ηλεκτρική φαίνεται πως είναι προς στιγμή και το πιθανότερο.

Advertisement
Advertisement

Υψηλόβαθμα στελέχη της Porsche δηλώνουν πως αυτή τη στιγμή το σενάριο μιας πλήρως ηλεκτρικής 718 Cayman είναι το πιο αρεστό μεταξύ των πιθανών εκδοχών σχετικά με το μέλλον του κεντρομήχανου sports car της Porsche. Η τελική απόφαση που θα καθορίσει την μορφή που θα έχει η Cayman αναμένεται να παρθεί εντός των επόμενων 12 μηνών.

Η γερμανική εταιρία επιθυμεί μέχρι το 2025 το 50% των πωλήσεών της να αφορά ηλεκτρικά ή υβριδικά μοντέλα. Βασικό ρόλο σε αυτό θα παίξει η Taycan που μόλις παρουσιάστηκε και είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Porsche ενώ το 2022 είναι προγραμματισμένη η έλευση της ηλεκτρικής Macan. Με το ενδιαφέρον να στρέφεται όλο και περισσότερο στα ηλεκτρικά μοντέλα κάθε άλλο παρά απίθανο θα είναι να αποφασιστεί τελικά η στροφή της επόμενης γενιάς της 718 Cayman στην ηλεκτροκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Σε σχετικές δηλώσεις του ο Lutz Meschke, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, έχει ξεκαθαρίσει πως τα ηλεκτρικά sports car είναι πλέον ένα θέμα που αφορά άμεσα την Porsche. Είναι όμως αρκετά δύσκολο η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση να ξεκινήσει με ένα εμβληματικό μοντέλο όπως η 911,  όμως η Cayman θα μπορούσε να αποτελέσει το πρώτο βήμα για αυτή την αλλαγή.

Σχετικές αναφορές σημειώνουν μάλιστα πως η εταιρία έχει ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές σε διάφορα είδη μπαταριών αλλά και σε τύπους αμαξωμάτων προκειμένου να υπάρχουν κάποια απτά δεδομένα πριν παρθεί η τελική απόφαση σχετικά με την μελλοντική μορφή  της Cayman.

Advertisement