Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρική η επόμενη Cayenne;

Ελλάδα 16:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ηλεκτρική η επόμενη Cayenne;

ΝΕΑ

Ηλεκτρική η επόμενη Cayenne;

ΝΕΑ

Η ναυαρχίδα των SUV, η γνωστή σε όλους Porsche Cayenne, θα μπορούσε προσεχώς να μετατραπεί σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, τα αφεντικά της φίρμας πάντως το συζητούν τελευταία…

Advertisement
Advertisement

 

Η επόμενη Porsche Cayenne θα μπορούσε να πωληθεί ως ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αφού οι ιθύνοντες της εταιρείας αποκάλυψαν ότι διεξάγονται συζητήσεις σχετικά με το μέλλον του δημοφιλούς SUV. Η γερμανική μάρκα επιτάχυνε πρόσφατα τα σχέδιά της για τα ηλεκτρικά οχήματα, επιβεβαιώνοντας ότι η επόμενη γενιά Macan που θα κυκλοφορήσει το 2021, θα γίνει το τρίτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας μετά από τις Taycan και Taycan Cross Turismo Estate.

Advertisement
Advertisement

Η κουβέντα έφτασε φυσιολογικά στη μεγαλύτερη Cayenne και στο αν θα μπορούσε να ακολουθήσει το παράδειγμά τους. Εκ των έσω πάντως ισχυρίζονται πως η απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη. Αλλά, η συζήτηση και σκέψη για το μέλλον σχεδόν όλων των μοντέλων αποτελεί το προφανές, αφού πολλές αγορές ζητούν ήδη ηλεκτρικά αυτοκίνητα”.

Μια ολοκαίνουργια Cayenne βρίσκεται ακόμα αρκετά χρόνια μακριά, αλλά εάν δοθεί σε ένα πλήρες EV το πράσινο φως, τότε η επόμενη δεν θα διαθέτει βενζινοκινητήρες ή plug-in υβριδικές εκδόσεις. Ο διευθύνων σύμβουλος της Porsche, Oliver Blume, δήλωσε: “Όταν κατασκευάζουμε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, πρέπει να σχεδιάζεται εξαρχής σαν τέτοιο, όπως συνέβη στην περίπτωση της Taycan. Δεν είμαι οπαδός να κάνουμε τα πάντα σε ένα αυτοκίνητο, επειδή τα οχήματά μας είναι υψηλής απόδοσης και για να το πετύχουμε αυτό με τους κινητήρες πολλαπλών χρήσεων δεν είναι δυνατό». Ως αποτέλεσμα, είναι πιθανό η Porsche να μπορεί να πουλήσει την σημερινή Cayenne παράλληλα με μια αποκλειστικά ηλεκτρική έκδοση, η οποία θα πατά επάνω σε μια νέα πλατφόρμα, και αυτό για να καλύψει τις αγορές που ενδέχεται να μην μεταβούν σε ηλεκτρικά οχήματα τόσο γρήγορα όσο κάποιες άλλες.

Ο Blume πρόσθεσε επίσης: «Στα πρώτα βήματα της επόμενης δεκαετίας απαιτείται να διαθέτουμε σε κάθε κατηγορία τη δική μας πρόταση, στο σπορ αυτοκίνητο, στις λιμουζίνες στα SUV, με μεγάλη προσφορά βενζινοκινητήρων, υβριδικών και ηλεκτρικών συνόλων».