Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Αφιέρωμα: Ηλεκτρικά Βαν

Ελλάδα 22:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αφιέρωμα: Ηλεκτρικά Βαν

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Αφιέρωμα: Ηλεκτρικά Βαν

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η ηλεκτροκίνηση έχει μπει δυναμικά και στα επαγγελματικά οχήματα και ειδικά αυτά που χρησιμοποιούνται κυρίως σε αστικό περιβάλλον.

Advertisement
Advertisement

Η αστικοποίηση και η όλο και μεγαλύτερη ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου σε συνδυασμό με τις ολοένα και πιο αυστηρές προδιαγραφές εκπομπές ρύπων καθιστούν τα ηλεκτρικά βαν μια επιλογή που γίνεται ολοένα και πιο ελκυστική.

Και αυτό αφενός γιατί υπάρχει η επιδότηση του «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» για νομικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που για 1 έως 20 αυτοκίνητα φτάνει το 30% της αξίας τους προ φόρων με μέγιστο ποσό τις 8.000 ευρώ, ενώ μπορεί να αυξηθεί κατά 1.000 ευρώ με την απόσυρση ενός παλαιότερου αυτοκινήτου.

Αφετέρου γιατί τα ηλεκτρικά βαν έχουν μια σειρά από πλεονεκτήματα. Πλεονεκτήματα όπως η αξιοπιστία και οι περιορισμένες ανάγκες συντήρησης που μειώνουν το χρόνο που μένουν εκτός χρήσης στο ελάχιστο, το χαμηλό κόστος συντήρησης αλλά και το χαμηλό λειτουργικό κόστος συνολικά, καθώς και η αυτονομία τους.

Advertisement
Advertisement

Η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις καλύπτει απόλυτα τις καθημερινές μετακινήσεις εντός του αστικού ιστού, ενώ ακόμα ένα πλεονέκτημα είναι και η ταχύτητα φόρτισής των μπαταριών τους. Που εξασφαλίζει πως την επόμενη ημέρα θα είναι και πάλι ετοιμοπόλεμα.

Φυσικά όλες οι μετακινήσεις, οι παραδόσεις και οι παραλαβές γίνονται με μηδενική επιβάρυνση του περιβάλλοντος και βέβαια με τη δυνατότητα κίνησης που θα έχουν σε περιοχές που στο μέλλον ενδεχόμενα θα επιτρέπεται η πρόσβαση αποκλειστικά και μόνο σε οχήματα μηδενικών ρύπων.

Ένα άλλο πλεονέκτημα των ηλεκτρικών βαν είναι η δυνατότητα τροφοδοσίας ηλεκτρικών μηχανημάτων σε σημεία που δεν υπάρχει παροχή ηλεκτρισμού.

Advertisement

Στο newsauto ξεχωρίσαμε τα πιο ενδιαφέρονται ηλεκτρικά βαν και σας τα παρουσιάζουμε αναλυτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ