Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ιδού τα νέα πρωτότυπα της Geely

Ελλάδα 18:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιδού τα νέα πρωτότυπα της Geely

ΝΕΑ

Ιδού τα νέα πρωτότυπα της Geely

ΝΕΑ

Η Geely μας αποκαλύπτει τα νέα της πρωτότυπα μοντέλα Icon και Borui GE Plug-In Hybrid, τα οποία όπως ανακοινώνει η κινέζικη φίρμα θα αποτελέσουν εφαλτήριο τόσο για τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που ακολουθούν, όσο και για την τεχνολογία των κινητήρων που θα τοποθετηθούν σε μελλοντικά μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Το Icon αποτελεί ένα crossover μοντέλο, χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα CMA με το Volvo XC40, ενώ βασικά χαρακτηριστικά της σχεδίασής του είναι τα ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα, το εμπρός καπό, η εκτενής χρήση πλαστικού στο αμάξωμα και οι αεροδυναμικής σχεδίασης ζάντες. Παρατηρώντας πιο προσεκτικά το Geely Icon μπορούμε να διακρίνουμε κάποια κοινά σημεία με το Range Rover Evoque, όπως το εμπρός παρμπρίζ και την σχεδίαση της οροφής, αλλά θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το πρωτότυπο διαθέτει κάποια δικά του εντελώς νέα στοιχεία, όπως τις πίσω «τύπου suicide» πόρτες που μας αποκαλύπτουν μία κομψή καμπίνα.

geely-concept-icon-suv (1)-chariatis-530

Η Geely ανακοινώνει ότι το εσωτερικό έχει βασιστεί στο minimal ντιζάιν, που αυξάνει τον ωφέλιμο χώρο για τους επιβάτες. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του ένα «έξυπνο» ταμπλό, στο οποίο προβάλλονται επάνω του όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, μία πλευστή κεντρική κονσόλα, όπως και ασύρματη φόρτιση για το smartphone. Αντίστοιχα οι πίσω επιβάτες θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα το σύστημα ψυχαγωγίας με τις ξεχωριστές οθόνες.

Advertisement

geely-concept-icon-suv (3)-chariatis-640b

Εκτός από το Icon, η Geely παρουσίασε και το υβριδικό Borui GE, το οποίο το περιγράφει ως «κορωνίδα της επιστήμης, της τεχνολογίας και της ευφυΐας». Το plug-in hybrid μοντέλο διαθέτει ένα μηχανικό σύνολο εξελιγμένο από τη Volvo, το οποίο περιέχει έναν τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων, ο οποίος συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα, μία συστοιχία μπαταριών και ένα διπλού συμπλέκτη κιβώτιο 7 σχέσεων. Τα παραπάνω αρκούν για να χαρίσουν μία πολύ χαμηλή μέση κατανάλωση, που σύμφωνα με τον κατασκευαστή φτάνει τα 1,6 lt/100 km.

Advertisement

geely-concept-icon-suv (2)-chariatis-640a