Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ιδού η υβριδική Porsche 911

Ελλάδα 11:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιδού η υβριδική Porsche 911

ΝΕΑ

Ιδού η υβριδική Porsche 911

ΝΕΑ

Γνωρίζουμε ότι η επόμενη γενιά της Porsche 911, με τον κωδικό 992, αναμένεται να έχει στη γκάμα της και μία υβριδική έκδοση. Ήδη η αμερικάνικη εταιρεία Vonnen, που εδρεύει στην Καλιφόρνια, έχει έτοιμο έναν υβριδικής τεχνολογίας κινητήρα που τον τοποθετεί στην υπάρχουσα γενιά της 911.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία προσθέτει στην 911, μία συστοιχία μπαταριών, έναν μικρών διαστάσεων ηλεκτροκινητήρα, καθώς και έναν μετατροπέα ισχύος. Η τοποθέτηση της μπαταρίας και του μετατροπέα δεν αποτελεί κάτι το αξιοπρόσεκτο. Είναι ο κινητήρας που τραβάει την προσοχή, ο οποίος έχει πάρει τη θέση του σφονδύλου, ενώ υπάρχει και ένα επιπλέον σύστημα ψύξης για τον ηλεκτροκινητήρα και την μπαταρία. Σύμφωνα με τη Vonnen, η απόδοση του υβριδικού συστήματος φτάνει τους 175 ίππους (130,5 kW), ενώ η ροπή αγγίζει τα 20,4 kgm και μπορεί να τοποθετηθεί τόσο στην «απλή» Carrera, όσο και στην Turbo S. Εάν κάποιος δεν  ικανοποιείται από την παραπάνω δύναμη, η εταιρεία προσφέρει και ένα πιο αναβαθμισμένο πακέτο, με την ισχύ να αυξάνεται στους 350 ίππους.

Inside-Web-chariatis-530

Η τοποθέτηση του υβριδικού συστήματος δεν προσθέτει σημαντικό βάρος στην «911», καθώς προσθέτει μόλις 54 κιλά. Η Vonnen, προς το παρόν έχει κατασκευάσει ένα και μοναδικό υβριδικό σύστημα για την 911 και είναι έτοιμη να προσφέρει το συγκεκριμένο πακέτο στην αγορά, έναντι του ποσού των 75.000 δολαρίων. Το κιτ είναι συμβατό για οποιοδήποτε έκδοση της  911, από το 2012 έως το 2016, καθώς και για τις Boxster και Cayman. Τα κιτ για τις υπόλοιπες γενιές της 911, συμπεριλαμβανομένων των αερόψυκτων και τετρακίνητων μοντέλων, ήδη εξελίσσονται.