Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ιδού η μοναδική Aston Martin DBS Superleggera Concorde Edition

Ελλάδα 18:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιδού η μοναδική Aston Martin DBS Superleggera Concorde Edition

ΝΕΑ

Ιδού η μοναδική Aston Martin DBS Superleggera Concorde Edition

ΝΕΑ

H Aston Martin τιμάει την πρώτη πτήση του θρυλικού Concorde, με την δημιουργία μίας συλλεκτικής έκδοσης της DBS Superleggera.

Advertisement
Advertisement

Το αεροσκάφος Concorde έγινε διάσημο ως το πρώτο υπερηχητικό επιβατικό τζετ που μπήκε σε υπηρεσία, με κύριο χαρακτηριστικό την διπλάσια ταχύτητα του ήχου με την οποία μπορούσε να πετάξει, μειώνοντας έτσι το χρόνο της πτήσης.

Όμως όλα άλλαξαν στις 25 Ιουλίου του 2000, όταν ένα Concorde της Air France τυλίχθηκε στις φλόγες και συνετρίβει λίγο μετά την απογείωσή του, προκαλώντας τον θάνατο 113 ανθρώπων. Αυτό ουσιαστικά ήταν και το τέλος της ένδοξης ιστορίας του στους αιθέρες.

Advertisement
Advertisement

Η Aston Martin, σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία British Airways, θέλοντας να τιμήσει την παρθενική πτήση του εν λόγω αεροσκάφους, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν από 50 χρόνια, δημιουργεί μία ειδική έκδοση της DBS Superleggera, την «Concorde Edition».

H συλλεκτική έκδοση, που θα παραχθεί σε μόλις 10 αντίτυπα, ξεχωρίζει άμεσα χάρη στα μοναδικά στοιχεία που περιβάλλουν το αμάξωμα. Καταρχήν, ο εξωτερικός χρωματισμός χρησιμοποιεί αποχρώσεις με το οποίο ήταν βαμμένο το αεροσκάφος, ενώ υπάρχουν και τμήματα, όπως τα πλαϊνά της οροφής, η πίσω αεροτομή και ο διαχύτης, τα οποία είναι βαμμένα στα χρώματα της British Airways. Επίσης, προστέθηκαν τα χρωμιωμένα εμβλήματα της εταιρείας, «Speedmarque» στα φτερά, οι κωδικοί αναγνώρισης του αεροσκάφους σε απόχρωση jet black, καθώς και πινακίδες που φέρουν τις υπογραφές του διευθύνοντος συμβούλου της Aston Martin, Andy Palmer και του Προέδρου της B.A., Alex Cruz.

Advertisement

Στο εσωτερικό υπάρχει το λογότυπο του Concorde στα καθίσματα, ένα όργανο μέτρησης Mach, ραμμένο στο σκιάδιο του οδηγού και επένδυση της οροφής από alcantara που απεικονίζει το φαινόμενο «Sonic boom», την ηχητική έκρηξη που δημιουργείται από ένα αντικείμενο που ταξιδεύει μέσω του αέρα πιο γρήγορα από την ταχύτητα του ήχου.

Advertisement

Κάτω από το καπό της συγκεκριμένης έκδοσης της DBS Superleggera βρίσκεται ο twin-turbo 12κύλινδρος σε διάταξη V κινητήρας 5,2 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 725 ίππους και 900 Nm ροπή. Αντίστοιχα εξαιρετικές είναι και οι επιδόσεις, με το 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνεται σε 3,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 340 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

30.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα e.GO made in… Greece!

Αυτή ήταν η πορεία των εργοστασίων αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Σε ποια διόδια μειώνονται οι τιμές από την Πρωτοχρονιά