Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ιδανικό χιονοδρομικό για παιδιά!

Ελλάδα 18:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιδανικό χιονοδρομικό για παιδιά!

ΝΕΑ

Ιδανικό χιονοδρομικό για παιδιά!

ΝΕΑ

Αρκετοί γονείς θέλουν να φέρουν τα παιδιά τους σε επαφή με το χιόνι, ώστε να κάνουν έλκηθρο και να πάρουν τα πρώτα μαθήματα σκι.

Advertisement
Advertisement

Του Τάκη Πουρναράκη

Στην χώρα μας λειτουργούν 18 χιονοδρομικά κέντρα, που όλα έχουν να προσφέρουν διαφορετικές απολαύσεις και δυνατότητες στους επισκέπτες τους, όσον αφορά στο άθλημα του σκι αλλά και στις δραστηριότητες που μπορείς να συνδυάσεις λόγω εγγύτητας της περιοχής.

Advertisement
Advertisement

Το χιονοδρομικό του Μαινάλου διαθέτει συνολικά 7 πίστες. Είναι πολύ εύκολα προσβάσιμο από την Αθήνα καθώς απέχει μόλις 180km από αυτή. Μάλιστα τα 160km γίνονται σε κλειστό σύγχρονο αυτοκινητόδρομο (Ολυμπία Οδός, Μορέας). Μ’ ένα μέσο αυτοκίνητο που καταναλώνει 10 ευρώ/100km χρειάζονται μαζί με τα διόδια περίπου 60 ευρώ για να πας και να γυρίσεις. Υπολογίστε πως θα χρειαστείτε περίπου 100 λεπτά από την Αθήνα ως το πάρκινγκ του χιονοδρομικού.

Φτάνοντας εκεί, έχετε αρκετές επιλογές, έλκηθρο, σκι, πεζοπορικά μονοπάτια, ή χαλάρωση στο σύγχρονο σαλέ με την υπέροχη πανοραμική θέα. Οι τιμές για τους σκιέρ είναι πολύ χαμηλές εδώ μπορείτε να δείτε το πλήρη τιμοκατάλογο.

Επιπλέον με χαμηλό αντίτιμο μπορεί να νοικιάσει κανείς σύγχρονο εξοπλισμό αλλά και να κάνει μάθημα σκι. Η ιδιαιτερότητα που καθιστά το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου ιδανικό για τα πρώτα βήματα των παιδιών στο σκι, είναι η ευκολία. Η απόσταση από το πάρκινγκ μέχρι το χώρο που βγάζεις εισιτήριο, νοικιάζεις εξοπλισμό και παίρνεις το lift για ν’ ανέβεις στην πίστα είναι 10 μέτρα. Προφανώς αρκετοί γονείς που γνωρίζουν σκι καταλαβαίνουν ακριβώς τι λέμε καθώς το σκι είναι από τη φύση ένα άθλημα που ενέχει αρκετή ταλαιπωρία προτού βρεθείς στην κορυφή της πίστας. Στο χιονοδρομικό του Μαινάλου η ταλαιπωρία ελαχιστοποιείται από την χωροταξία του. Η ήπια κλίση του εδάφους καθιστά το τερέν ιδανικό για τα πρώτα μαθήματα των παιδιών, με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. Αξίζει εδώ να τονίσουμε πως πρέπει πάντα τα παιδιά όταν κάνουν σκι να φορούν προστατευτικό κράνος.

Advertisement

Αν αντί για μονοήμερη εκδρομή αποφασίσετε να διανυκτερεύσετε στην περιοχή, το Λεβίδι διαθέτει πολλά καταλύματα και βρίσκεται σε απόσταση 10km από το χιονοδρομικό ενώ στα 30km βρίσκεται η Βυτίνα (μέσω Καρδαρά). Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσετε…

Advertisement

Πάρα πολλά σχολεία επιλέγουν το Μαίναλο για θεματικές εκδρομές σκι, καθότι η διαμόρφωση του εδάφους είναι ιδανική για τα μικρά παιδιά που κάνουν τα πρώτα τους βήματα.

Advertisement