Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ιαπωνία: Νέα υβριδική έκδοση e-boxer του Subaru XV

Ελλάδα 23:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιαπωνία: Νέα υβριδική έκδοση e-boxer του Subaru XV

ΝΕΑ

Ιαπωνία: Νέα υβριδική έκδοση e-boxer του Subaru XV

ΝΕΑ

Διαθέσιμη για παραγγελία στην ιαπωνική αγορά είναι η νέα υβριδική έκδοση του Subaru XV που συνδυάζει τον γνωστό boxer κινητήρα των Ιαπώνων με έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα, για μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Το ήπιας απόδοσης υβριδικό σύστημα κίνησης αποτελείται από τον γνωστό δίλιτρο boxer κινητήρα της Subaru, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 145 ίππους και 19 περίπου κιλά ροπής αλλά και έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα 10 KW (13,6 ίπποι) με ροπή 6,62 κιλά. Η μέγιστη ισχύς και ροπή για τον κινητήρα εσωτερικής καύσης αποδίδεται στις 6.000 και 4.000 σ.α.λ. αντίστοιχα., και φτάνει και στους τέσσερις τροχούς μέσω του CVT Lineartronic κιβωτίου.

subaru-xv-e-boxer-640-3

Πάνω σε αυτό το κιβώτιο είναι ενσωματωμένος και ο ηλεκτρικός κινητήρας, που υποβοηθά με την απόδοσή του κυρίως στις εκκινήσεις και στις επιταχύνσεις σε χαμηλές ταχύτητες. Σε μέσες ταχύτητες και τα δύο μοτέρ λειτουργούν συνδυαστικά, ενώ στις υψηλές την κίνηση αναλαμβάνει μόνο ο boxer.

Advertisement
Advertisement

subaru-xv-e-boxer-640

Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρία ο ηλεκτρικός κινητήρας κάνει το XV πιο απολαυστικό στην οδήγηση, ενώ συνεισφέρει σημαντικά και στην οικονομία καυσίμου, ειδικά σε αστικό περιβάλλον. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι 4,8 Ah και βρίσκονται κάτω από το πορτμπαγκάζ με συνέπεια το ρεζερβουάρ να περιοριστεί από τα 63 στα 48 λίτρα, ενώ το μικτό βάρος ανέρχεται στα 1.825 κιλά.

subaru-xv-e-boxer-640-2

Advertisement

Η υβριδική έκδοση του XV θα είναι διαθέσιμη σε μία μόνο εξοπλιστική έκδοση ονόματι Advance που τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας, ενώ νέο και αποκλειστικό για αυτό το μοντέλο είναι και το μπλε χρώμα που βλέπετε στις φωτογραφίες.