Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ζωή είναι αγώνας με το Clio RS Trophy (vid)

Ελλάδα 3:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ζωή είναι αγώνας με το Clio RS Trophy (vid)

ΝΕΑ

Η ζωή είναι αγώνας με το Clio RS Trophy (vid)

ΝΕΑ

Με ένα δρομέα παρομοιάζει η Renault την κορυφαία έκδοση του Clio RS, σε ένα video που ανήρτησε στο youtube. Το Clio RS Trophy εφοδιάζεται με το γνωστό 1.6 turbo, όμως η μέγιστη ισχύς του έχει αυξηθεί κατά 10%, δηλαδή από τα 200 στα 220 PS. Παρομοίως, η ροπή ανεβαίνει από τα 24,5 στα 26,5 kgm.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Αυτό επιτυγχάνεται από την αλλαγή στη χαρτογράφηση του κινητήρα, την τοποθέτηση μεγαλύτερης τουρμπίνας, επανασχεδιασμένης εισαγωγής αέρα για περιορισμό των απωλειών και αναθεωρημένο σύστημα εξάτμισης. Μάλιστα υπάρχει και λειτουργία overboost στην 4η και 5η σχέση στο κιβώτιο, με την οποία η μέγιστη τιμή της ροπής φθάνει τα 28,5 kgm.

Ο 1.6 turbo πληροί πλέον τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6, ενώ εκπέμπει στο περιβάλλον λιγότερο CO2 (138 από 144 g/km). Οι μηχανικοί της Renault Sport ασχολήθηκαν επίσης και με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC. Οι αλλαγές γίνονται κατά 40% πιο γρήγορα στις θέσεις Normal και Sport και κατά 50% στη Race. Επιπλέον, το σύστημα start/stop απενεργοποιείται στη Sport και τη Race. Οι αλλαγές ταχυτήτων γίνονται μόνο χειροκίνητα στη θέση Race και το κιβώτιο δεν επεμβαίνει από μόνο του.

Advertisement
Advertisement

Το Clio RS Trophy είναι χαμηλωμένο κατά 20 mm εμπρός και κατά 10 mm πίσω, ενώ φέρει πιο σκληρά αμορτισέρ και νέα ελατήρια. Το τιμόνι είναι πιο άμεσο στις εντολές του οδηγού, ενώ οι τροχοί των 18 ιντσών πατούν σε ελαστικά 205/40 Michelin Pilot Super Sport. Όλα τα παραπάνω υπόσχονται πιο «άγρια» συμπεριφορά του μικρού RS, εντός αλλά και εκτός πίστας. Κόκκινες – διακριτικές πάντως – λεπτομέρειες στο αμάξωμα και την καμπίνα των επιβατών αναλαμβάνουν να το κάνουν να ξεχωρίζει από το απλό RS.