Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η υδρογονοκίνηση της Toyota στην Ευρώπη μέσω… Πορτογαλίας

Ελλάδα 0:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η υδρογονοκίνηση της Toyota στην Ευρώπη μέσω… Πορτογαλίας

ΝΕΑ

Η υδρογονοκίνηση της Toyota στην Ευρώπη μέσω… Πορτογαλίας

ΝΕΑ

Η πορτογαλική εταιρία κατασκευής λεωφορείων Caetanobus SA θα είναι η πρώτη εταιρία στην Ευρώπη που θα χρησιμοποιήσει στα λεωφορεία της τις τεχνολογίες κυψελών υδρογόνου του ιαπωνικού κολοσσού. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η ανακοίνωση της Toyota πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα, παρουσία πολλών υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης της χώρας, με την Toyota Να μεταφέρει έτσι τις γνώσεις της στις κυψέλες υδρογόνου πέρα από τα επιβατικά αυτοκίνητα και στα επαγγελματικά οχήματα.

Η Toyota θα παρέχει στην Caetanobus κυψέλες υδρογόνου, ντεπόζιτα και άλλα σημαντικά εξαρτήματα για την κατασκευή λεωφορείων που προορίζονται για χρήση στο αστικό περιβάλλον. Τα πρώτα λεωφορεία από αυτή τη συνεργασία θα κάνουν την εμφάνισή τους σε ένα περίπου χρόνο και θα χρησιμοποιηθούν από τους Πορτογάλους ως οχήματα επίδειξης.

“Η προμήθεια των συστημάτων κυψελών υδρογόνου στην Caetanobus αποδεικνύει τις πολλές πρακτικές χρήσεις και τα περιβαλλοντικά οφέλη του υδρογόνου προς μία κοινωνία ελεύθερη από το διοξείδιο του άνθρακα. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που θα δούμε τα πρώτα (σ.σ. υρδογονοκίνητα) λεωφορεία του μακρόχρονου συνεργάτη μας σε Ευρωπαϊκές πόλεις. Τα λεωφορεία με κυψέλες υδρογόνου παρουσιάζουν σημαντικά οφέλη σε σχέση με άλλα λεωφορεία μηδενικών ρύπων, όπως μεγαλύτερη αυτονομία και πιο σύντομους χρόνους ανεφοδιασμού. Αυτά τα πλεονεκτήματα επιτρέπουν στα λεωφορεία με κυψέλες καυσίμου να λειτουργούν σε μακρύτερες διαδρομές αυξάνοντας έτσι περαιτέρω την χρησιμότητά τους.”, δήλωσε ο Dr Johan van Zyl, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Toyota Motor Europe.

Advertisement
Advertisement

“Είμαστε υπερήφανοι που θα αποτελέσουμε την πρώτη εταιρία στην Ευρώπη που θα επωφεληθεί από την κορυφαία τεχνολογία στις κυψέλες υδρογόνου της Toyota και ανυπομονούμε να επιβεβαιώσουμε την ικανότητά μας στην κατασκευή και εξέλιξη λεωφορείων παγκόσμιας κλάσης. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το υδρογόνο είναι μια εξαιρετική λύση για λεωφορεία μηδενικών ρύπων.”, δήλωσε από την πλευρά του ο José Ramos, πρόεδρος της Salvador Caetano Indústria.