Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η VW θα εξαγοράσει μεγάλο μερίδιο της κινέζικης JAC;

Ελλάδα 9:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η VW θα εξαγοράσει μεγάλο μερίδιο της κινέζικης JAC;

ΝΕΑ

Η VW θα εξαγοράσει μεγάλο μερίδιο της κινέζικης JAC;

ΝΕΑ

Θέλοντας να αναπτυχθεί περαιτέρω στην κινέζικη αγορά, το VW Group σχεδιάζει να εξαγοράσει ένα μεγάλο μερίδιο της JAC, της κινέζικης εταιρείας με την οποία συνεργάζεται.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με το Reuters, από τη στιγμή που η κινέζικη κυβέρνηση έδωσε πρόσφατα το «πράσινο φως» ώστε οι ξένοι κατασκευαστές να πάρουν τον έλεγχο τον κοινοπραξιών που έχουν δημιουργήσει στη χώρα για την κατασκευή αυτοκινήτων, το VW Group εξετάζει πλέον αυτή τη δυνατότητα θέλοντας να κερδίσει περισσότερα από την αναπτυσσόμενη αυτή αγορά.

Αυτή τη στιγμή άλλωστε, ο γερμανικός όμιλος είναι ο μεγαλύτερος ξένος κατασκευαστής στην Κίνα και πλέον, εφόσον τελικά πάρει ένα μεγάλο μερίδιο από την κρατική JAC, όντας ουσιαστικά και η εταιρεία που θα την ελέγχει, τότε ισχυροποιεί ακόμη περισσότερο τη θέση του εκεί.

Θυμίζουμε ότι η VW τον περασμένο χρόνο πούλησε στην Κίνα 4,21 εκατομμύρια αυτοκίνητα, ένα νούμερο πολύ υψηλό. Εκτός της JAC, ο γερμανικός όμιλος έχει δημιουργήσει κοινοπραξίες στη χώρα και με την FAW Group, αλλά και με την SAIC.

Advertisement
Advertisement

Σε ό,τι αφορά στην JAC, η κοινοπραξία με τη VW δημιουργήθηκε το 2017 και έχει ως στόχο κυρίως την κατασκευή και εξέλιξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Με αυτό το δεδομένο, εφόσον τελικά η VW γίνει ο κύριος κάτοχος των μετοχών της JAC, τότε μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι της ηλεκτροκίνησης στην Κίνα – ενώ παράλληλα αποκτά και απαραίτητη τεχνογνωσία για την ανάπτυξη των ηλεκτρικών μοντέλων του Ομίλου.