Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η VW με νέο λογισμικό ελπίζει ότι θα εξαλείψει τα ατυχήματα μέχρι το 2050

Ελλάδα 11:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η VW με νέο λογισμικό ελπίζει ότι θα εξαλείψει τα ατυχήματα μέχρι το 2050

ΝΕΑ

Η VW με νέο λογισμικό ελπίζει ότι θα εξαλείψει τα ατυχήματα μέχρι το 2050

ΝΕΑ

Τα νέα μοντέλα θα προβλέπουν και θα αποφεύγουν τα ατυχήματα διαθέτοντας τα δικά τους αντανακλαστικά.

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι φέτος θα λανσάρει ένα νέο λειτουργικό σύστημα λογισμικού, το οποίο θα κάνει τα ατυχήματα να αποτελούν παρελθόν για τα οχήματά της μέχρι το 2050. Τα αυτοκίνητα της επόμενης γενιάς θα είναι εξοπλισμένα με το νέο λογισμικό, αισθητήρες και επεξεργαστές που θα επιτρέπουν στα οχήματα να προβλέπουν και να αποφεύγουν ατυχήματα έχοντας δικά τους αντανακλαστικά, δήλωσε στο Βερολίνο ο επικεφαλής στρατηγικής μάρκας Michael Jost.

«Δεν θέλουμε να έχουμε περισσότερα ατυχήματα μέχρι το 2050», είπε χαρακτηριστικά. Το νέο λειτουργικό σύστημα που βασίζεται στο λογισμικό, το οποίο έχει τοποθετηθεί στο νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο ID3 της VW, θα ενημερώνεται συνεχώς καθώς βελτιώνονται οι αλγόριθμοι λογισμικού, δήλωσε ο Jost.

Advertisement
Advertisement

«Πόσο γρήγορα μπορούν να βελτιωθούν τα δεδομένα και οι αλγόριθμοι; Οι πελάτες μας θα πρέπει να επωφελούνται από τη καθημερινή εκμάθηση. Κινούμαστε προς την κατεύθυνση να εξελιχτούμε από μία εταιρεία συσκευών σε μια εταιρεία λογισμικού» ανέφερε χαρακτηριστικά το στέλεχος του ομίλου VW.

Η VW απατώντας σε φήμες περί προβλημάτων στο λογισμικό του ID3 ξεκαθάρισε ότι το χρονοδιάγραμμα για το νέο ηλεκτρικό μοντέλο δεν έχει αλλάξει.

Τα αυτοκίνητα πρώτης γενιάς εξακολουθούν να τροποποιούνται, δήλωσε ο Thomas Ulbrich, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της μάρκας VW, υπεύθυνος για την ηλεκτροκίνηση.

Advertisement

«Δεν είμαστε ακόμα στο 100%. Είναι φυσιολογικό ότι εξακολουθούν να υπάρχουν τεχνικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν πριν από την κυκλοφορία του νέου μοντέλου στην αγορά » δήλωσε ο Ulbrich.

Το ID3 θα κοστίσει από 24.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των οικονομικών κινήτρων που δίδει το γερμανικό κράτος με αποτέλεσμα η τιμή του να προσεγγίζει τις τιμές των αντίστοιχων μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Advertisement

Η μάρκα VW αναμένει να κατασκευάσει 1,5 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2025 ενώ ο όμιλος VW στον οποίο ανήκουν οι μάρκες Porsche, Audi, Skoda, Bentley και Bugatti, θα παρουσιάσει 75 ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2029 και θα είναι σε θέση να κατασκευάσει 26 εκατομμύρια οχήματα.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε πως θα “σκοτώσετε” τον κορωνοϊό στο αυτοκίνητό σας!

Advertisement

Πτώση άνω του 50% σημείωσε η κίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Επιλέξτε τις ανέπαφες πληρωμές στα διόδια