Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η VW «φτιάχνει» το Golf R για πίστα

Ελλάδα 22:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η VW «φτιάχνει» το Golf R για πίστα

ΝΕΑ

Η VW «φτιάχνει» το Golf R για πίστα

ΝΕΑ

Το κορυφαίο στην γκάμα Golf αποκτά ένα νέο εξοπλιστικό πακέτο αναβάθμισης. Δείτε τι ετοίμασε η VW για το Golf R.

Advertisement
Advertisement

Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Oι υποψήφιοι αγοραστές του νέου Golf R έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν το hot hatch μικρομεσαίο γερμανικό μοντέλο με το εξοπλιστικό πακέτο “Performance Pack”. Το συγκεκριμένο περιλαμβάνει νέα εξάτμιση από τη Akrapovic, αλλά και αναβαθμισμένα φρένα. Έτσι, το εργοστασιακό σύστημα εξαγωγής καυσαερίων αντικαθίσταται από ένα νέο τιτανίου, που είναι 7 κιλά πιο ελαφρύ από το «κανονικό», αλλά και με πιο σπορ ήχο που αλλάζει ανάλογα με το mode οδήγησης που έχει επιλεγεί.

Στα φρένα, το πακέτο Performance περιλαμβάνει ένα νέο σύστημα πέδησης που είναι πιο ελαφρύ κατά 2 κιλά, αλλά και με καλύτερη συμπεριφορά και φθορά, το οποίο ενσωματώνει και ενισχυμένα εμπρόσθια τακάκια, ενώ αναγνωρίζεται με το «R» πάνω στις εμπρόσθιες δαγκάνες. Η VW τονίζει ότι η εξάτμιση Performance και τα φρένα μπορούν να παραγγελθούν και μεμονωμένα, ενώ μπορούν να συνδυαστούν και με ημι-σλικ ελαστικά από το εργοστάσιο για χρήση σε πίστα.

Advertisement
Advertisement

Επίσης, με έξτρα κόστος προσφέρονται και ακόμη πιο σπορ τμήματα στο αμάξωμα, όμως ένας αγωνιστικού τύπου διαχύτης, διαφορετικές πλαϊνές ποδιές, νέα εμπρόσθια αεροδυναμικά βοηθήματα, αλλά και μια καινούργια πίσω αεροτομή που αυξάνει την κάθετη δύναμη κατά 20 κιλά.

Σε επίπεδο μηχανικού συνόλου δεν υπάρχουν διαφορές και έτσι κάτω από το καπό συναντούμε και πάλι τον 2λιτρο τούρμπο με τους 310 ίππους και τα 400 ΝΜ ροπής. Το 4κίνητο Golf R έχει τελική ταχύτητα ηλεκτρικά περιοριζόμενη στα 250 Km/h και επιτάχυνση 0-100 σε 4,6 sec.

Advertisement