Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Volvo παραδίδει αυτόνομα οχήματα σε οικογένειες (vid)

Ελλάδα 12:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Volvo παραδίδει αυτόνομα οχήματα σε οικογένειες (vid)

ΝΕΑ

Η Volvo παραδίδει αυτόνομα οχήματα σε οικογένειες (vid)

ΝΕΑ

Η Volvo έχει αρχίσει ήδη να παράγει αυτόνομα πρωτότυπα μοντέλα με σκοπό να τα παραδώσει σε συγκεκριμένες οικογένειες σε όλη τη Σουηδία, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία επιθυμεί να εξελίξει περαιτέρω τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία αποκάλυψε ότι περίπου 100 άτομα θα λάβουν αυτόνομα μοντέλα της Volvo, ως μέρος του προγράμματος Drive Me. Οι δύο πρώτες οικογένειες στις οποίες παραδόθηκαν τα ειδικά εξοπλισμένα XC90 ήταν οι Hains και Simonovskis, οι οποίες κατοικούν στο Γκέτεμποργκ.

Advertisement
Advertisement

Κατά τη διάρκεια της συμβίωσης με τα συγκεκριμένα μοντέλα, οι οικογένειες θα πρέπει να κρατούν τα χέρια τους στο τιμόνι και να παρακολουθούν το SUV ανά πάσα στιγμή. Με την πάροδο του χρόνου, η Volvo θα εισαγάγει πιο προηγμένες λειτουργίες υποβοηθούμενης οδήγησης και οι οδηγοί θα λάβουν ειδική εκπαίδευση. Αρχικά, αυτές οι δοκιμές των πιο προηγμένων XC90 θα πραγματοποιηθούν σε ελεγχόμενα περιβάλλοντα.

Πέρα από το προφανές όφελος από την αύξηση του αριθμού των μιλίων του στόλου των αυτόνομων πρωτοτύπων της Volvo, το πρόγραμμα θα παρέχει στους μηχανικούς ανεκτίμητα στοιχεία σχετικά με το πώς αλληλεπιδρούν οι οικογένειες με τα αυτοκίνητά τους.

Το Drive Me είναι ένα σημαντικό ερευνητικό πρόγραμμα για τη Volvo Cars. Αναμένουμε να μάθουμε πολλά από την εμπλοκή αυτών των οικογενειών και να αξιοποιήσουμε τις εμπειρίες τους για να διαμορφώσουμε την εξέλιξη της αυτόνομης τεχνολογίας οδήγησης, ώστε μέχρι το 2021 να προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα πλήρως αυτόνομο αυτοκίνητο“, δήλωσε ο Henrik Green, αντιπρόεδρος της Volvo R & D.

Advertisement