Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Volvo ετοιμάζει το ηλεκτρικό XC20

Ελλάδα 10:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Volvo ετοιμάζει το ηλεκτρικό XC20

ΝΕΑ

Η Volvo ετοιμάζει το ηλεκτρικό XC20

ΝΕΑ

Η Volvo θέλει να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες επιτυχίας των ηλεκτρικών της μοντέλων στην αγορά, και ως εκ τούτου τα SUV έχουν τον πρώτο λόγο.

Advertisement
Advertisement

Μετά το XC40 Recharge P8, η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία της Geely, αναρωτιέται τώρα αν θα έπρεπε να προσθέσει ένα ακόμη μικρότερο ηλεκτρικό crossover στη γκάμα της.

Σύμφωνα με το AutoExpress, το νέο ηλεκτρικό μοντέλο θα ονομάζεται XC20 και δεν θα πατά στην ίδια πλατφόρμα με το XC40. Η Volvo θα απευθυνθεί στη μητρική της εταιρεία, την Geely, η οποία διαθέτει μια εξειδικευμένη πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων που ονομάζεται Sustainable Experience Architecture (SEA) και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή ενός μικρότερου ηλεκτρικού SUV από το γνωστό XC40.

Η πηγή επισημαίνει ότι δεν πρόκειται για ανακοίνωση, αλλά δεδομένου ότι η αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να προσθέτει ένα ηλεκτρικό όχημα στη γκάμα της κάθε χρόνο έως το 2025, ένα μικρό crossover BEV θα είχε νόημα. Η Volvo έχει ήδη καταχωρήσει τα ονόματα XC10 και XC20, αλλά δεν έχει πάρει ακόμη απόφαση για το ποιο θα χρησιμοποιήσει τελικά.

Advertisement
Advertisement

Το αφεντικό της Volvo, Hakan Samuelsson, είπε:

«Τα μικρά αυτοκίνητα μπορούν επίσης να είναι premium. Ακριβώς επειδή έχετε ένα μικρό αμάξωμα, δεν σημαίνει αυτομάτως πως δεν μπορεί να είναι πολυτελές. Θα το δημιουργήσουμε μαζί με τη Geely, οπότε όλα θα εξελιχθούν φυσιολογικά. Συνεργαζόμαστε πάνω σε αυτό το εγχείρημα. Εξελίσσουμε την πλατφόρμα CMA στο Gothenberg, αν και χρηματοδοτήθηκε από κοινού. Η SEA έχει αναπτυχθεί στην Κίνα κάτι που σημαίνει συγκρατημένο κόστος αλλά σε συνδυασμό με την ποιοτική εποπτεία της Volvo”, τόνισε.

Και συνέχισε:

Advertisement

«Τα SUV είναι πολύ δημοφιλή, αλλά θα πρέπει να είναι και ηλεκτρικά. Νομίζω ότι τα SUV στο μέλλον μπορεί να μην είναι ακριβώς όπως είναι τα SUV σήμερα. Η απόσταση από το έδαφος και η ικανότητα εκτός δρόμου πιθανώς δεν είναι τα πιο σημαντικά πράγματα τώρα”.

Advertisement

Δεν αναφέρθηκε σαφές χρονικό πλαίσιο από το αφεντικό της Volvo, αλλά επεσήμανε ότι το νέο μοντέλο θα είναι το κλειδί προκειμένου να επιτύχει η εταιρεία το στόχο της να διαθέτει ηλεκτρικά τα μισά μοντέλα της γκάμας της έως το 2025.

Όσον αφορά τη νέα πλατφόρμα EV της Geely, το σχέδιο είναι να μην υποστηρίζει μόνο τα προϊόντα των Geely και Volvo, αλλά και οχήματα άλλων κατασκευαστών. Έχει σχεδιαστεί για να είναι κατάλληλη σε ένα ευρύ φάσμα μεγεθών οχημάτων, αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει ανακοινώσεις ότι άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν αποδεχτεί την προσφορά για χρήση της πλατφόρμας.

Διαβάστε ακόμη:

Advertisement

Volvo XC20: Σουηδική επέλαση στα Crossover

H Volvo ετοιμάζει ένα νέο μικρότερο ηλεκτρικό SUV

Έρχεται και baby SUV από τη Volvo;