Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Volkswagen θα αυξήσει τη γκάμα των ηλεκτροκίνητων μοντέλων

Ελλάδα 7:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Volkswagen θα αυξήσει τη γκάμα των ηλεκτροκίνητων μοντέλων

ΝΕΑ

Η Volkswagen θα αυξήσει τη γκάμα των ηλεκτροκίνητων μοντέλων

ΝΕΑ

Στα μελλοντικά πλάνα της Volkswagen υπάρχει η επέκταση των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της, εκτός της γκάμας Ι.D. που θα ξεκινήσει πρώτη το λανσάρισμα στα τέλη του 2019.

Advertisement
Advertisement

 

Στο περιθώριο του ετήσιου συνεδρίου της γερμανικής φίρμας, ο Διευθύνων Σύμβουλος Herbert Diess ανακοίνωσε ότι στα ήδη προγραμματισμένα προς παραγωγή μοντέλα, έρχονται να προστεθούν και άλλα, τα οποία θα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα MEB. Πιο συγκεκριμένα τόνισε πως η σκαλωτή πλατφόρμα θα μπορεί να τοποθετηθεί και σε μικρότερα μοντέλα από το Golf, που αρχικά είχε θεωρηθεί ως το σημείο αναφοράς για τη συγκεκριμένη πλατφόρμα. Μιλώντας σε βρετανικό μέσο ο Diess ανέφερε πως τα μοντέλα βάσης της οικογένειας MEB θα είναι κόμπακτ διαστάσεων, καθώς και μικρότερου κόστους, δηλώνοντας: «Ήδη το πρώτο μοντέλο αναμένεται να παρουσιαστεί μέχρι το 2023. Για την εταιρεία θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς όπως βλέπετε και εσείς η επέκταση της ηλεκτροκίνησης είναι τεράστια, κυρίως σε premium οχήματα. Άρα θα πρέπει να προλάβουμε τους ανταγωνιστές μας, παρουσιάζοντας πρώτοι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης».

Advertisement
Advertisement

Η αποδοχή, στην πραγματικότητα, επιβεβαιώνει τα σχέδια της VW για ένα μικρών διαστάσεων SUV, με τιμή κάτω από €20.000, όπως για παράδειγμα θα είναι η ηλεκτροκίνητη έκδοση του T-Cross. Όταν o Diess ρωτήθηκε αν το πρότζεκτ για το baby EV μοντέλο μπορεί να πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με άλλον κατασκευαστή, για να βοηθήσει στη μείωση του κόστους ο Diess είπε: «Όχι, δεν χρειάζεται να το κάνουμε αυτό. Έχουμε το μέγεθος, έχουμε τη δυναμική σε ότι αφορά την κατηγορία A0 και έχουμε έτοιμη την πλατφόρμα». Και συνέχισε: «H στρατηγική μας σε ότι αφορά την ηλεκτροκίνηση ξεκινά από πάνω προς τα κάτω, από τις premium εταιρείες, όπως η Audi και Porsche και κατόπιν φτάνουμε στη VW».

Advertisement

Το Volkswagen Group ανακοίνωσε πως θέλει μέχρι το 2028 να έχει πουλήσει 22 εκατομμύρια ηλεκτρικά μοντέλα. Συγκεκριμένα τα brands της θα βγάλουν στην αγορά 70 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέσα στην επόμενη δεκαετία, με τον γερμανικό κολοσσό να δεσμεύεται να πετύχει μια «ισορροπία ουδέτερου CO2» σε όλους τους τομείς, από τον στόλο των αυτοκινήτων της μέχρι την διαδικασία παραγωγής και την διοίκηση μέχρι το 2050.