Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Volkswagen προβλέπει το τέλος των κινητήρων εσωτερικής καύσης

Ελλάδα 1:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Volkswagen προβλέπει το τέλος των κινητήρων εσωτερικής καύσης

ΝΕΑ

Η Volkswagen προβλέπει το τέλος των κινητήρων εσωτερικής καύσης

ΝΕΑ

Οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από την έρευνα και την εξέλιξη των νέων μοντέλων της Volkswagen προβλέπουν πως η επόμενη γενιά αυτοκινήτων θα είναι και η τελευταία που θα χρησιμοποιεί θερμικούς κινητήρες.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Οι συνεχώς αυξανόμενες πιέσεις για μείωση των εκπομπών ρύπων αναμένεται πως θα οδηγήσει στον σταδιακό αφανισμό των θερμικών κινητήρων, κάτι που σύμφωνα με την Volkswagen θα ξεκινήσει να γίνεται αντιληπτό μετά το 2025. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως η επόμενη γενιά των μοντέλων της, που θα προκύψει στο προσεχές διάστημα ίσως να είναι η τελευταία που θα έχει παραδοσιακούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.

Ο Michael Jost, επικεφαλής στρατηγικής της Volkswagen σε πρόσφατη συνέντευξή του ανέφερε πως αυτή τη στιγμή οι τεχνικοί της εταιρίας εξελίσσουν την τελευταία πλατφόρμα του ομίλου που θα προορίζεται για αυτοκίνητα που δεν θα έχουν μηδενικές εκπομπές CO2.

volkswagen_100634437_m56543harpi640

Advertisement
Advertisement

Ο όμιλος VW είναι από τους πρώτους που τα αμέσως επόμενα χρόνια αναμένεται να κάνει μια πολύ δυναμική είσοδο στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μια γκάμα που θα ξεκινά από την σπορ Porsche Taycan και θα φθάνει έως τα καθημερινά VW I.D. Οι εξελίξεις στο χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα είναι ραγδαίες τα επόμενα χρόνια και η Volkswagen προκειμένου να ισορροπήσει και το αρνητικό αντίκτυπο από το dieselgate θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς μέχρι το 2030 αναμένεται πως θα παρουσιάσει σχεδόν 300 νέα μοντέλα και εκδόσεις, αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών και επαγγελματικών οχημάτων εντός του ομίλου με πλήρως ηλεκτρική ή υβριδική τεχνολογία.

volkswagen_100634437_m56543harpi640_1