Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Volkswagen φυσικά και δεν αλλάζει όνομα

Ελλάδα 5:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Volkswagen φυσικά και δεν αλλάζει όνομα

ΝΕΑ

Η Volkswagen φυσικά και δεν αλλάζει όνομα

ΝΕΑ

Τελικά οι πιο πολλοί την πάτησαν, καθώς το όλο θέμα ήταν μια πλάκα.

Advertisement
Advertisement

Το Voltswagen δεν ήταν τελικά κάτι περισσότερο από μια πλάκα, η οποία ξεκίνησε από μια ανάρτηση στο επίσημο site της εταιρείας στις ΗΠΑ. Ακολούθησαν και κάποια tweets και σχεδόν οι πάντες, από το Reuters μέχρι και το Automotive News την πίστεψαν και την αναπαρήγαγαν.

Τελικά ο… θησαυρός αποδείχθηκε άνθρακας και ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση: «Η Volkswagen of America δεν θα αλλάξει το όνομά της σε Voltswagen. Η μετονομασία αυτή σχεδιάστηκε στο πνεύμα της Πρωταπριλιάς. Θα παράσχουμε πρόσθετες ενημερώσεις για αυτό το θέμα σύντομα».

Είχε προηγηθεί μια ανακοίνωση από εκπρόσωπο της εταιρείας στη Γερμανία ο οποίος είχε χαρακτηρίσει το όλο ως «μια ενδιαφέρουσα ιδέα marketing». Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν αργότερα και άλλα στελέχη της εταιρείας οι οποίοι δήλωσαν στο Reuters «ήταν ένα κόλπο marketing με στόχο να επιστήσει την προσοχή στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της μάρκας».

Advertisement
Advertisement

Ένα κόλπο που συνέπεσε με την έναρξη της λήψης παραγγελιών από την εταιρεία για το ID.4, το παγκόσμιο ηλεκτρικό της μοντέλο που θα είναι και το πρώτο που θα διατίθεται στις ΗΠΑ.

Πάντως μια αλλαγή επωνυμίας θα ήταν ευθύς εξαρχής εξαιρετικά δύσκολη. Όχι μόνο γιατί η Volkswagen διαθέτει ένα πανίσχυρο brand name που δεν μπορεί αν αλλάξει, αλλά γιατί τέτοιου είδους αλλαγές κοστίζουν πολύ ακριβά. Και αυτό γιατί πρέπει να αλλάξει άμεσα η εικόνα της μάρκας -από τις ταμπέλες στις αντιπροσωπείες μέχρι την επικοινωνία στο διαδίκτυο- σε όλο τον κόσμο. Και αυτό σε μια εποχή που όλοι οι κατασκευαστές και πρώτη η Volkswagen κάνουν παντού μειώσεις προκειμένου να χρηματοδοτήσουν την ηλεκτροκίνηση.