Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Volkswagen επενδύει στην κοινοχρησία

Ελλάδα 11:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Volkswagen επενδύει στην κοινοχρησία

ΝΕΑ

Η Volkswagen επενδύει στην κοινοχρησία

ΝΕΑ

Περισσότερα από 3,5 δις ευρώ θα επενδύσει η Volkswagen στην ανάπτυξη ψηφιακών συστημάτων που μεταξύ άλλων θα υποστηρίξουν και την εξέλιξη της κοινοχρησίας αυτοκινήτων.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι λίγοι οι κατασκευαστές που προβλέπουν πως η ιδιοκτησία στο χώρο του αυτοκινήτου θα έχει μια φθίνουσα πορεία καθώς βλέπουν πως το κοινό θα στραφεί στη κοινή χρήση αυτοκινήτων ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες του.

Κάτι τέτοιο φαίνεται πως υποστηρίζει και η VW που μέχρι το 2025 σχεδιάζει να έχει εξελίξει την κατάλληλη πλατφόρμα που θα υποστηρίζει μια τέτοια δραστηριότητα. Οι τεχνικοί της εταιρίας δουλεύουν επάνω στην ανάπτυξη ενός λειτουργικού συστήματος με την ονομασία vw.OS που θα υπάρχει στα ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρίας που θα παρουσιαστούν το 2020. Πέρα από τον έλεγχο των προηγμένων ψηφιακών συστημάτων και των εξαιρετικά διευρυμένων δυνατοτήτων διασύνδεσης που θα υπάρχουν στα μελλοντικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα της VW, το λογισμικό θα συνεργάζεται και με την πλατφόρμα διαμοιρασμού αυτοκινήτων που θα έχει στήσει η εταιρία.

Σε πρώτη φάση η VW σχεδιάζει να ξεκινήσει το πρόγραμμα κοινοχρησίας, We Share, στο Βερολίνο με την χρήση 2.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Στόχος είναι σταδιακά το πρόγραμμα να επεκταθεί όχι μόνο σε περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις αλλά και στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Advertisement
Advertisement

e73f4410-vw-investing-4billion-digital-businesses-2567654harpi640