Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota τη… λέει στον Τραμπ

Ελλάδα 12:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Toyota τη… λέει στον Τραμπ

ΝΕΑ

Η Toyota τη… λέει στον Τραμπ

ΝΕΑ

Οι δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου προκάλεσαν την αντίδραση του Ιαπωνικού κολοσσού.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota αρνείται κατηγορηματικά στις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ πως οι εισαγωγές των αυτοκινήτων απειλούν την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ αναφέροντας πως είναι «Μεγάλη η συνεισφορά μας στις ΗΠΑ».

Μάλιστα η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι: «Η Toyota απασχολεί άμεσα και έμμεσα περισσότερους από 475.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ και έχει επενδύσει περισσότερα από 60 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων 10 εργοστασίων παραγωγής. Η ανακοίνωση Τραμπ στέλνει ένα μήνυμα προς την Toyota ότι οι επενδύσεις μας δεν είναι ευπρόσδεκτες και οι συνεισφορές των εργαζομένων μας σε ολόκληρη την Αμερική δεν αποτιμώνται. Οι περισσότεροι Αμερικανοί έχουν μια καλή επαφή με την Toyota και είμαστε πολύ υπερήφανοι για το γεγονός ότι πάνω από 36 εκατομμύρια οχήματα Toyota και Lexus εξακολουθούν να κυκλοφορούν σήμερα στους δρόμους των ΗΠΑ. Οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι μας, συμβάλλουν σημαντικά στο αμερικανικό βιοτικό επίπεδο, στην αμερικανική οικονομία και δεν είναι μια εθνική απειλή για την ασφάλεια».

Advertisement
Advertisement

Ο Τραμπ αποφάσισε πρόσφατα να μην επιβάλει δασμούς για 180 ημέρες, εν μέσω συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων με την Ιαπωνία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Toyota ανέφερε ότι ευελπιστεί ότι οι διαπραγματεύσεις θα επιλυθούν γρήγορα και θα αποδώσουν ό, τι είναι καλύτερο για τους Αμερικανούς καταναλωτές, τους εργαζόμενους και την αυτοκινητοβιομηχανία.

Η συμμαχία κατασκευαστών αυτοκινήτων (AAM), εμπορική ομάδα που εκπροσωπεί 12 από τις μεγαλύτερες εγχώριες και ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες, προειδοποίησε σε δήλωση που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα, ότι η επιβολή δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων θα μπορούσε να βάλει σε κίνδυνο 700.000 αμερικανικές θέσεις εργασίας και θα «επαναφέρουμε τα οφέλη και τη μείωση του φόρου επί των καταβληθέντων φόρων και έχει εκτεταμένο αντίκτυπο στους κατασκευαστές, τους προμηθευτές και τους αντιπροσώπους και στις 50 πολιτείες».