Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota επενδύει 500 εκατ. στην Uber

Ελλάδα 5:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Toyota επενδύει 500 εκατ. στην Uber

ΝΕΑ

Η Toyota επενδύει 500 εκατ. στην Uber

ΝΕΑ

Toyota και Uber ανακοίνωσαν την συνεργασία τους επάνω στην εξέλιξη αυτόνομων οχημάτων, με την ιαπωνική εταιρία να δηλώνει πως η επένδυσή της θα φθάσει τα 500 εκατομμύρια δολάρια.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η συνεργασία των δύο εταιριών σε πιο στενό επίπεδο αποτελεί μια ενδυνάμωση της σχέσης που είχαν μέχρι τώρα και φανερώνει την στρατηγική της Uber η οποία συνδέει το μέλλον της εμπορικής δραστηριότητας με τα αυτόνομα οχήματα. Η κίνηση δηλώνει την αναθέρμανση των ερευνών της Uber προς αυτή τη κατεύθυνση μετά από ένα μεγάλο διάστημα που ακολούθησε το θάνατο ενός πεζού από αυτόνομο αυτοκίνητο της Uber στην Αριζόνα όπου και βρίσκεται και το κέντρο εξέλιξης των σχετικών οχημάτων.

Η συνεργασία θα συνδυάσει ουσιαστικά τις τεχνολογίες των δύο εταιριών με την Uber να προσφέρει κυρίως τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης και η Toyota τα συστήματα ασφαλείας της πλατφόρμας Toyota Guardian. Η κοινή εξέλιξη θα γίνει επάνω στα minivan Toyota Sienna και στόχος είναι η βελτιστοποίηση των σχετικών τεχνολογιών στο πλαίσιο της μαζικής παραγωγής.

Πάντως η Toyota δηλώνει πως οι έρευνές της επάνω στη αυτόνομη οδήγηση θα επεκταθούν και εκτός της συνεργασίας με την Uber και αναμένεται να ξεκινήσει τις δοκιμές αυτόνομων ηλεκτρικών οχημάτων μέσα στο 2020.

Advertisement
Advertisement

uberblogtoyota5676543harpi640