Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Η αγωνιστική Toyota Supra GT4 με 429 ίππους (+video)

Ελλάδα 14:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η αγωνιστική Toyota Supra GT4 με 429 ίππους (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Η αγωνιστική Toyota Supra GT4 με 429 ίππους (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Μετά από αναμονή και πολλά teasers η αγωνιστική Toyota Supra είναι έτοιμη και μάλιστα έχει και το ιστορικό όνομα: GR Supra GT4. Βέβαια το όνομα αφορά την κατηγορία αγώνων GT και όχι το WRC αλλά σίγουρα ξυπνά μνήμες από την ιστορία του κατασκευαστή.

Advertisement
Advertisement

 

Η κατηγορία GT4 έχει πολλά κοινά με τα αντίστοιχα μοντέλα παραγωγής, στα οποία βασίζεται. Η Supra διαθέτει έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 3000 κ.εκ. με απόδοση 429 ίππους και 650 Nm ροπής (σε αντίθεση με τους 335 ίππους της έκδοσης παραγωγής). Μία εξάτμιση Akrapovič φροντίζει για το… soundtrack. Η μετάδοση γίνεται μέσω κιβωτίου επτά ταχυτήτων με μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης και το ABS παραμένουν.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον η GR Supra GT4 έχει ρυθμιζόμενα αμορτισέρ KW σε κάθε πλευρά. Τα φρένα είναι της Brembo με εξαπίστωνες δαγκάνες μπροστά με τετραπίστωνες (πίσω) ενώ πατά σε ζάντες OZ 18 ιντσών με κλασσικά αγωνιστικά ελαστικά Pirelli. Η αγωνιστική Toyota ζυγίζει 1.350 κιλά (163 λιγότερα από την έκδοση παραγωγής). Το εσωτερικό διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας, (κλωβό ασφαλείας, ένα bucket κάθισμα εγκεκριμένο από την FIA με ζώνες έξι σημείων και πυροσβεστήρα). Ακόμη και στο αγωνιστικό αυτοκίνητο, η Toyota προσφέρει μερικές επιλογές για… έξτρα εξοπλισμό όπως: κάμερα οπίσθιας προβολής, σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών, αισθητήρες για το ύψος και την σκληρότητα της ανάρτησης, φωτιζόμενα number plates και πακέτο για αγώνες αντοχής.

Advertisement

Οι πωλήσεις ξεκινούν στην Ευρώπη τον Μάρτιο του 2020, τη Βόρεια Αμερική τον Αύγουστο και την Ασία τον Οκτώβριο. Η τιμή της Toyota GR Supra GT4 είναι στα 175.000  ευρώ.

 

Advertisement