Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η τουρκική TOGG στην κορυφαία έκθεση τεχνολογίας στον κόσμο

Ελλάδα 14:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η τουρκική TOGG στην κορυφαία έκθεση τεχνολογίας στον κόσμο

ΝΕΑ

Η τουρκική TOGG στην κορυφαία έκθεση τεχνολογίας στον κόσμο

ΝΕΑ

Παράλληλα με την παρουσίαση του νέου της εμβλήματος, η τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία ανήγγειλε πως θα πάρει μέρος στην CES 2022.

Advertisement
Advertisement

Με φρέσκο αέρα θα δώσει η τουρκική TOGG το «παρών» στη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας παγκοσμίως, CES, η οποία θα διεξαχθεί το διάστημα 5-8 Ιανουαρίου στο Λας Βέγκας.

Μόλις λίγους μήνες πριν το λανσάρισμα του πρώτου μοντέλου της, η  κοινοπραξία των πέντε τουρκικών εταιρειών-κολοσσών (Anadolu, BMC, Kok, Turkcell και Zorlu) παρουσίασε το ολοκαίνουριο της έμβλημα, το οποίο θα κοσμεί το περίπτερο της στην Consumer Electronics Show.

Πρωταγωνιστικό ρόλο, βέβαια, σε αυτό το σπουδαίο τεχνολογικό event δεν θα έχει το μικρομεσαίο ηλεκτρικό της SUV, αλλά οι τεχνολογίες “Use-Case Mobility”. Πρόκειται για ένα οικοσύστημα προηγμένων τεχνολογιών που θα απαντάται σε όλα τα τετράτροχα προϊόντα της TOGG και θα έχει κεντρικούς άξονες την ηλεκτροκίνηση, αλλά και τα συστήματα αυτόνομης και συνδεδεμένης κινητικότητας.

Advertisement
Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι το ηλεκτρικό SUV της εταιρείας θα λανσαριστεί μέσα στο καλοκαίρι, με τις βασικές εκδόσεις να κινούνται από ένα μοτέρ 203 PS (στον πίσω άξονα). Προαιρετικά θα μπορεί να προστεθεί και ένα ακομα στον μπροστινό χαρίζοντάς στο μοντέλο τετρακίνητη υπόσταση και ισχύ 400 PS.

Στην τελευταία περίπτωση η ολοκλήρωση του σπριντ 0-100 χλμ./ώρα θα απαιτεί μόλις 4,8 δλ., την ίδια ώρα που οι δικίνητες θα χρειάζονται 7,6 δλ.

Το μοντέλο, τέλος θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις μπαταριών αυτονομίας είτε 300 είτε 500 χλμ., με τη φόρτιση 0-80% να ολοκληρώνεται σε μόλις μισή ώρα (σε ταχυφορτιστή).

Advertisement

Το SUV θα κατασκευάζεται στη νέα μονάδα της εταιρείας στην Μπούρσα, με την επένδυση να ξεπερνά τα 3,7 δισ. δολάρια, δημιουργώντας 4.300 θέσεις εργασίας, το 30% από τις οποίες προορίζεται για γυναίκες.

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζει η 5αρα της BMW στην Τουρκία και πόσο στην Ελλάδα;
H τούρκικη Togg ξεκινά την παραγωγή της το 2022
Ερντογάν: Ψάχνει σωσίβιο στο αυτοκίνητο