Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι τιμές του νέου VW T-Cross

Ελλάδα 22:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι τιμές του νέου VW T-Cross

ΝΕΑ

Οι τιμές του νέου VW T-Cross

ΝΕΑ

Το μικρότερο SUV στην ιστορία της Volkswagen, το νέο T-Cross, πάτησε τους τροχούς του στην Ελλάδα. Η επίσημη παρουσίαση του είναι σε εξέλιξη και ανακοινώθηκαν οι τιμές του.

Advertisement
Advertisement

 

Θυμίζει μικρό Touareg, καθώς η γρίλια και τα φωτιστικά σώματα έχουν παρόμοια εικόνα. Στο πλάι το μυαλό πάει στο Tiguan ενώ το μοναδικό μέρος του T-Cross που το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα μέλη της «οικογένειας» SUV της γερμανικής μάρκας, είναι το πίσω. Ειδικά τα φωτιστικά σώματα, που ενώνονται από μία φαρδιά λωρίδα φώτων που δίνει στο μοντέλο από το Βόλσφμπουργκ την αίσθηση πως είναι πλατύτερο απ’ ότι πραγματικά είναι.

Advertisement
Advertisement

Διαβάστε την πρώτη δυναμική πολυήμερη δοκιμή του νέου μικρού της VW στο περιοδικό CAR που κυκλοφορεί την Κυριακή 7.4 με την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Πατάει πάνω στη πλατφόρμα του Polo, την MQB, ενώ πρόκειται για ένα «παγκόσμιο» μοντέλο, που θα λανσαριστεί δηλαδή σε αγορές σε κάθε άκρη του πλανήτη. Στα ατού του T-Cross είναι τα μετακινούμενα πίσω καθίσματα, που επιτρέπουν την επιλογή είτε για μέγιστο δυνατό χώρο για τους πίσω επιβάτες είτε μεγιστοποίηση του χώρου αποσκευών. Στην κανονική διάταξη αυτός έχει χωρητικότητα στα 347 λίτρα και αυτή αυξάνεται στα 417 με το κάθισμα συρόμενο προς τα εμπρός. Σημειώστε ότι υπάρχει στάνταρ ρεζέρβα.

Στην τεχνολογική φαρέτρα μπορεί να βρει κανείς πληθώρα βοηθημάτων ασφαλείας στον στάνταρ εξοπλισμό, όπως τα Front Assist με Pedestrian Monitoring, City Emergency Braking System, Lane Assist, Driver Alert System, Hill Start Assist και Blind Spot Detection με ενσωματωμένο Rear Traffic Alert. Στον προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται τα Adaptive Cruise Control και Park Assist.

Advertisement

Το T-Cross θα προσφέρεται με κίνηση μόνο  στον εμπρός άξονα, ενώ στο μέτωπο των κινητήριων συνόλων δεν είχαμε εκπλήξεις. Εφοδιάζεται με τρεις υπέρ-τροφοδοτούμενους κινητήρες, οι δύο βενζίνης και ένας diesel. Υπάρχουν λοιπόν δύο τρικύλινδροι TSI 1.0 lt απόδοσης 95 και 115 ίππων, ενώ η ισχύς του 1600άρη TDI ορίζεται στους 95 ίππους.

Advertisement

Οι τιμές του ξεκινούν από τα 17.400 ευρώ (1.000 κ.εκ. 95 ίπποι έκδοση Life). Στον ίδιο κυβισμό με 115 ίππους η έκδοση Life κοστίζει 18.850 ευρώ ενώ η έκδοση Style 20.250. Με το DSG για τον ίδιο κυβισμό και ιπποδύναμη οι τιμές διαμορφώνονται στα 20.350 (Life) και 21.800 (Style). Τέλος για τους πετρελαιοκινητήρες ο 1.6 των 95 ίππων ξεκινά από τα 20.250 ευρώ (έκδοση Life) και φτάνει στα 21.750 για το Style. Για το DSG οι τιμές είναι στα 21.700 και 24.650 αντίστοιχα.