Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Tesla στη Βρετανία

Ελλάδα 20:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Tesla στη Βρετανία

ΝΕΑ

Η Tesla στη Βρετανία

ΝΕΑ

Μετά τις εγκαταστάσεις της Tesla στο Βερολίνο, τώρα η εταιρεία φέρεται να εξετάζει την προοπτική δημιουργίας νέου εργοστασίου στη Βρετανία με το timing της απόφασης αυτής να προβληματίζει τους μετόχους της εταιρείας του Elon Musk.

Advertisement
Advertisement

Το “άνοιγμα” της Tesla στην Ευρωπαϊκή αγορά, γίνεται όλο και πιο δυναμικό. Μετά το εργοστάσιο της εταιρείας του Elon Musk στο Βερολίνο που πλέον έχει φτάσει σε κανονικό ρυθμό λειτουργίας, εξετάζεται το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας μονάδας και στη Βρετανία. Η σκέψη αυτή υπήρχε πολλά χρόνια πριν και οι όποιες συζητήσεις ανεστάλησαν με την προοπτική του Brexit που –τότε- θα έφερνε σημαντικές ανακατατάξεις χωρίς να μπορεί να εκτιμηθεί η τυχόν επιρροή τους στις επενδύσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement
Advertisement

Τώρα, μια νέα έκθεση ισχυρίζεται ότι το Υπουργείο Διεθνούς Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου αναζητά μια τεράστια τοποθεσία 4 εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδιών για την Tesla, καθώς υπάρχει η πρόθεση για κατασκευή ενός εργοστασίου που θα ασχολε΄τιαι με την έρευνα, την εξέλιξη και την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων. Η έκθεση αποκαλύπτει επίσης μια πιθανή τοποθεσία για το προτεινόμενο εργοστάσιο στο βιομηχανικό πάρκο Gravity στο Somerset στη Νοτιοδυτική Αγγλία, το οποίο έχει μέγεθος 650 στρέμματα.

Η κίνηση αυτή θα σηματοδοτήσει επιστροφή της Tesla στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια και υπήρξε στενή συνεργασία όταν η Lotus είχε αναλάβει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι στην κατασκευή του Tesla Roadster πρώτης γενιάς. Η Tesla τώρα φαίνεται πως ακολουθεί ένα επιθετικό σχέδιο επέκτασης, αλλά η προοπτική της δημιουργίας ενός νέου εργοστασίου κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά την επιδημία Covid-19, μπορεί ως πολύ φιλόδοξο να προβληματίσει τους μετόχους της εταιρείας.