Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Tesla πάει Βουλγαρία

Ελλάδα 4:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Tesla πάει Βουλγαρία

ΝΕΑ

Η Tesla πάει Βουλγαρία

ΝΕΑ

Στη Βουλγαρία φαίνεται ότι στρέφεται η Tesla, για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στην περιοχή μας.

Advertisement
Advertisement

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα, ο Υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας, Emil Karanikolov, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα 24chasa.bg, αποκάλυψε ότι στόχος της Κυβέρνησης της χώρας είναι η Tesla να παράγει αυτοκίνητα ή μπαταρίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε περιοχή της Βουλγαρίας.

Ο Karanikolov αποκάλυψε ότι ήδη η βουλγαρική κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία για την κατασκευή ανταλλακτικών της Tesla στη χώρα, όμως έχουν ξεκινήσει και συζητήσεις για την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής αυτοκινήτων ή μπαταριών.

Τι αναφέρει το ΥΠΕΞ για την επένδυση της VW στην Ελλάδα

Advertisement
Advertisement

Επίσης, η Βουλγαρία έχει ζητήσει από το Ευρωπαϊκό τμήμα της Hyundai να επενδύσει στη χώρα και περιμένει την απάντηση των ανθρώπων της εταιρείας.

Συνολικά, υπάρχει μια προσπάθεια από τη γείτονα χώρα να προσελκύσει επενδύσεις από το χώρο του αυτοκίνητου και ήδη, η Tesla μέσα στο 2020 ανακοίνωσε ότι θα βάλει μπρος τον πρώτο σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών κοντά στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας.

Advertisement

Σε κάθε περίπτωση, είναι δεδομένο ότι αφότου έχασαν τελικά τη Volkswagen, η οποία προτίμησε να φτιάξει ένα νέο εργοστάσιο στην Τουρκία και όχι στη χώρα, οι Βούλγαροι έχουν αποφασίσει να μπουν δυναμικά στο κομμάτι της παραγωγής αυτοκινήτων, προσελκύοντας εταιρείες που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην περιοχή μας.

Τι θα κάνει η VW με την Τουρκία;

Advertisement

Ας ελπίσουμε ότι και στη χώρα μας θα υπάρχει ανάλογο ενδιαφέρον από την κυβέρνηση, η οποία πάντως δείχνει απτά δείγματα έργου όπως αποκαλύφθηκε αυτή την εβδομάδα με την περίπτωση του κέντρου δοκιμών αυτόνομης οδήγησης του VW Group.