Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Τesla ετοιμάζει ανταγωνιστή για το VW ID.3

Ελλάδα 16:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Τesla ετοιμάζει ανταγωνιστή για το VW ID.3

Mobility

Η Τesla ετοιμάζει ανταγωνιστή για το VW ID.3

Mobility

Η Tesla, δια στόματος Elon Musk, ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2021 θα λανσάρει μία φθηνότερη έκδοση του Model 3, θέλοντας να αντιμετωπίσει το νέο VW ID. 3.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον Musk, η αμερικάνικη φίρμα επιθυμεί να συνεχίσει την παγκόσμια κυριαρχία της στην κατηγορία των ηλεκτρικών μοντέλων και παράλληλα να αντιμετωπίσει άλλους «παραδοσιακούς» κατασκευαστές, με την δημιουργία ενός πιο προσιτού σε τιμή πεντάθυρου μοντέλου.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, το νέο μοντέλο θα αποτελεί μία αναβαθμισμένη έκδοση του Model 3, η οποία θα στοχεύει κυρίως την ευρωπαϊκή αγορά και θα μπορούσε μάλιστα να κατασκευάζεται στο νέο εργοστάσιο που δημιουργείται στα περίχωρα του Βερολίνου, με τις εργασίες να ολοκληρώνονται τον Ιούλιο του 2021.

Μιλώντας σε επενδυτές και αναλυτές της αγοράς, ο Musk τόνισε ότι «δεν θα πετύχουμε στην αποστολή μας εάν δεν κάνουμε τα αυτοκίνητα προσιτά», προσθέτοντας: «Το στοιχείο  που με ενοχλεί περισσότερο στην τωρινή εποχή είναι ότι τα αυτοκίνητά μας δεν είναι αρκετά προσιτά. Πρέπει να το διορθώσουμε». Αν και δεν αποκάλυψε περισσότερες  λεπτομέρειες, ο Musk επιβεβαίωσε ότι θα ήταν λογικό για την εταιρεία του να κατασκευάσει ένα κόμπακτ EV μοντέλο, γνωρίζοντας ότι η κυριαρχία της στη Γηραιά Ήπειρο δεν είναι εξασφαλισμένη.

Advertisement
Advertisement

Και αυτό γιατί υπάρχουν πλέον μοντέλα, όπως το Peugeot e-208 και το νέο VW ID.3 με το τελευταίο να θεωρείται άμεσος αντίπαλος του Model 3, ιδίως κοιτώντας τις τιμές αγοράς. Για παράδειγμα, στην ελληνική αγορά, το νέο μοντέλο της Volkswagen ξεκινά από τις 39.600 ευρώ, στην έκδοση 1st Edition, ενώ αντίστοιχα το Model 3 στην αρχική έκδοση θα ξεκινά από τις 45.990 ευρώ, ενώ διαθέτει και μικρότερης χωρητικότητας μπαταρία (54kWh έναντι 58kWh) έναντι στο γερμανικό μοντέλο. Αυτό έχει επιπτώσεις και στην αυτονομία, με το ID.3 να μπορεί να διανύσει αποστάσεις έως και 420 km, ενώ το Model 3 να φτάνει στο μέγιστο τα 402 km.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά η παραγωγή του Volkswagen ID.4

Advertisement

Πώς θα λάβετε την επιδότηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ποδήλατα κλπ – Αναλυτικές οδηγίες

Ελλάδα: Η Τesla συνεχίζει τις προσλήψεις – Δείτε για ποιες θέσεις αναζητά