Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η τεχνολογία στο εσωτερικό της Jaguar XE (vid)

Ελλάδα 3:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η τεχνολογία στο εσωτερικό της Jaguar XE (vid)

ΝΕΑ

Η τεχνολογία στο εσωτερικό της Jaguar XE (vid)

ΝΕΑ

Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας αλλά και οι δυνατότητες συνδεσιμότητας «πρωταγωνιστούν» στο νέο video της Jaguar σχετικά με το αναμενόμενο μεσαίο της sedan. Η ΧΕ θα αποκαλυφθεί στο Λονδίνο το Σεπτέμβριο, ένα μήνα πριν κάνει πρεμιέρα για το κοινό στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Την παρουσίαση των τεχνολογιών κάνει στο video ο Mike Bell, διευθυντής του τμήματος συνδεσιμότητας αυτοκινήτων της Jaguar. Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας ονομάζεται InControl και περιλαμβάνει οθόνη αφής 8 ιντσών. Επιτρέπει τη διαχείριση λειτουργιών της νέας ΧΕ – όπως εκκίνηση του κινητήρα και ξεκλείδωμα των θυρών – μέσω smartphone με λειτουργικό iOS ή Android.

Οι φωνητικές εντολές επιτρέπουν στον οδηγό να έχει συνεχώς τα μάτια του στο δρόμο και τα χέρια του στο τιμόνι. Στα συστήματα υποβοήθησης περιλαμβάνει και head-up display (HUD) με τεχνολογία laser, για προβολή χρήσιμων πληροφοριών (π.χ. ταχύτητα οχήματος ή οδηγίες πλοήγησης) στο παρμπρίζ.

Advertisement
Advertisement

Η ΧΕ βασίζεται στη νέα αλουμινένια πλατφόρμα μεταβλητής αρχιτεκτονικής της Jaguar, η οποία εξοικονομεί βάρος και προσφέρει αυξημένη ακαμψία. Θα υπάρχει μάλιστα έκδοση με μέση κατανάλωση κάτω από 4 lt/100 km(!), προφανώς και με ρύπους κάτω από το φράγμα των 100 g/km.