ΝΕΑ

Η συνεργασία Ford και Volkswagen προχωρά

Ελλάδα 20:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η συνεργασία Ford και Volkswagen προχωρά

ΝΕΑ

Η συνεργασία Ford και Volkswagen προχωρά

ΝΕΑ

Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών από τις πλευρές της Ford και της Volkswagen οι συζητήσεις επάνω στην συνεργασία των δύο εταιριών βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η στρατηγική συνεργασία των δύο εταιριών που είχε ανακοινωθεί νωρίτερα μέσα στη χρονιά φαίνεται πως βρίσκεται σε καλό σημείο καθώς σύμφωνα με το Reuters και με δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών οι συζητήσεις σχετικά με το πλάνο κοινής δράσης προχωρούν κανονικά.

Από τα αρχικά στάδια, το πλαίσιο της συνεργασίας είχε εστιάσει στην από κοινού ανάπτυξη επαγγελματικών οχημάτων με στόχο και από τις δυο μεριές τη μείωση του κόστους εξέλιξης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται πως το πρώτο προϊόν της συνεργασίας θα αφορά ένα νέο επαγγελματικό van καθώς και ένα pick-up.

Πρόκειται για δύο κατηγορίες που η Ford έχει μια πολύ δυνατή βάση με τα Transit και Ranger οπότε αναμένεται να προσφέρει μεγάλο μέρος από την τεχνογνωσία της που λογικά θα περάσει στα επόμενα VW Transporter και Amarok. H Volkswagen από την μεριά της αναμένεται να προσφέρει τις υποδομές παραγωγικών της μονάδων σε Βραζιλία, Νότια Αφρική και Ευρώπη. Κάτι που ενισχύει και το σενάριο που θέλει την Ford να εξετάζει σενάρια μείωσης των παραγωγικών μονάδων επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Advertisement
Advertisement

ford-ranger-volkswagen-amarok-15338264483456harpi640