Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι συνέπειες του Brexit για την Aston Martin

Ελλάδα 21:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι συνέπειες του Brexit για την Aston Martin

ΝΕΑ

Οι συνέπειες του Brexit για την Aston Martin

ΝΕΑ

Η Aston Martin ανέφερε επίσημα ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα μπορεί να αναγκαστεί πλέον να σταματήσει την παραγωγή της, εάν το Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορεί να εξασφαλίσει μια αξιόπιστη συμφωνία για το περιβόητο Brexit με την ΕΕ. Κοινώς, άρχισαν τα όργανα…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Μιλώντας στην Επιτροπή Επιλογής Επιχειρήσεων σχετικά με το θέμα, ο Βρετανός επικεφαλής οικονομικών μονάδων, Mark Wilson, ισχυρίστηκε ότι τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι «ημι-καταστροφικά» εάν δεν εξασφαλισθεί μια έγκυρη και έγκαιρη συμφωνία. “Είμαστε μια βρετανική εταιρεία. Παράγουμε τα αυτοκίνητά μας αποκλειστικά στη Βρετανία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Η επανεξέταση σε νέο τύπο έγκρισης, μπορεί να σημάνει ακόμη και το τέλος στην παραγωγή μας”, δήλωσε.

Επί του παρόντος, όλα τα καινούργια οχήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να διαθέτουν έγκριση τύπου VCA (Vehicle Certification Agency), η οποία ισχύει και στην ΕΕ. Ωστόσο, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ, η εγκυρότητα αυτών των αυτοκινήτων θα σταματήσει από τον Μάρτιο του 2019, αναφέρει το BBC.

Advertisement
Advertisement

Aston-Martin-Brexit-Production-tsiro-640

“Η επανεξέταση σε νέο τύπο έγκρισης, είτε πρόκειται για ομοσπονδιακές, αμερικανικές, κινεζικές είτε αναδρομικές αιτήσεις για χρήση της έγκρισης της ΕΕ, θα σήμαινε τη διακοπή της παραγωγής μας”, πρόσθεσε ο Wilson.

Αβεβαιότητα σχετικά με τη μακροοικονομική μακροζωία του Ηνωμένου Βασιλείου μετά από το Brexit, έρχεται σε μια σημαντική στιγμή για την Aston Martin. Ο κατασκευαστής αυτοκινήτων πήρε τον έλεγχο μιας πρώην στρατιωτικής βάσης νωρίτερα φέτος και θα την μετατρέψει σε μονάδα παραγωγής για την κατασκευή του επερχόμενου crossover DBX.