Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Subaru & Toyota συνεχίζουν την συνεργασία τους

Ελλάδα 21:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Subaru & Toyota συνεχίζουν την συνεργασία τους

ΝΕΑ

Οι Subaru & Toyota συνεχίζουν την συνεργασία τους

ΝΕΑ

Οι δύο κατασκευαστές θα συνεχίσουν την συνεργασία και την συμπαραγωγή των δύο σπορ κουπέ πισωκίνητων μοντέλων, ενώ την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και ο διευθυντής της Subaru, ο Yasuyuki Yoshinaga, σε συνέντευξή του στο Automotive News.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Το νέο μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει την εξέλιξη και παραγωγή των μοντέλων που θα αντικαταστήσουν τα BRZ, GT-86 και FR-S, δίχως όμως ο Yoshinaga να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα. Πάντως, τα νέα κουπέ με τα σήματα των Subaru και Toyota δεν αναμένεται να τα δούμε νωρίτερα από το 2018. Ειδικά αν ληφθεί υπόψη πως το GT-86 θα περάσει από ένα διακριτικό facelift -πιθανότατα με μία μικρή αύξηση της ισχύος- μέσα στο 2016.

Επίσης, το αφεντικό της Subaru είπε πως στην γκάμα μοντέλων της μάρκας θα προστεθεί το πρώτο plug-in υβριδικό (σ.σ. τα Impreza Sport Hybrid και XV Crosstrek Hybrid που κυκλοφορούν ήδη στην Ιαπωνία δεν μπαίνουν στην πρίζα) προσφέροντας για συγκεκριμένη απόσταση κίνηση με μηδενική εκπομπή ρύπων. Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά η λογική λέει πως ένα plug-in θα βοηθούσε την γκάμα της Subaru στην Ευρώπη να μειώσει το μέσο όρο CO2 του στόλου της, που βασίζεται κυρίως στους δίλιτρους μπόξερ κινητήρες.

Advertisement
Advertisement