Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Skoda αλλάζει τα φώτα στην Superb

Ελλάδα 10:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Skoda αλλάζει τα φώτα στην Superb

ΝΕΑ

Η Skoda αλλάζει τα φώτα στην Superb

ΝΕΑ

Ακούγοντας τις λέξεις LED Matrix πιθανόν να σκεφτείτε την σειρά των ταινιών. Όμως εμείς θα σας μιλήσουμε για… φωτιστικά σώματα αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

 

Πριν βιαστείτε να μας κατηγορήσετε για άσχετους συσχετισμούς, σας πληροφορούμε πως σε ελεύθερη «απόδοση» η σειρά των ταινιών και τα φωτιστικά σώματα της Skoda Superb έχουν μία κοινή βάση: Την προηγμένη τεχνολογία.

Advertisement
Advertisement

Αφήνουμε πίσω τα των ταινιών και επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας στα φωτιστικά σώματα, που αποτελούν μέρος της σχεδιαστικής υπογραφής της ανανεωμένης Superb και έχουν και το δικό τους όνομα (Skoda Crystal Lighting).

Η πρωτοποριακή τεχνολογία Matrix, παράγει φως μέσω πολλών μεμονωμένων και ελεγχόμενων τμημάτων, επιτρέποντας στον οδηγό να χρησιμοποιεί την πλήρη φωτεινή δέσμη χωρίς να γίνεται εκτυφλωτικό για τα άλλα οχήματα. Αυτό το σύστημα βασίζει την λειτουργία του σε μια κάμερα στο παρμπρίζ για να ανιχνεύσει την κυκλοφορία των άλλων αυτοκινήτων που βρίσκονται σε παράλληλη ή διερχόμενη κίνηση.

«Το μεγάλο πλεονέκτημα της τεχνολογίας matrixείναι πως το σύστημα αντιδρά αυτόματα στις κυκλοφοριακές συνθήκες. Απενεργοποιεί τις πηγές που δεν χρειάζεται να λειτουργούν και έτσι δεν μειώνει την ορατότητα αλλά και δεν ενοχλεί. Έτσι ο οδηγός δεν χάνει την αίσθηση της ασφάλειας την νύχτα». Αυτό δήλωσε ο Vratislav Kratochvil, υπεύθυνος για το σύστημα φωτισμού στο Skoda Technical Development.

Advertisement

Η τεχνολογία LED βρίσκει χρήση και στα ανασχεδιασμένα φώτα ομίχλης. Η εμφάνιση συμπληρώνεται με τα πίσω φώτα (και αυτά LED) και τα φλας τα οποία έχουν και κίνηση (ανάβουν από μέσα προς τα έξω). Φυσικά τα φωτιστικά σώματα (εμπρός και πίσω) έχουν την λειτουργία (Coming/Leaving Home) η οποία ανάβει τα φώτα όταν κλειδώνετε / ξεκλειδώνετε το αυτοκίνητό σας.

Advertisement