Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Shelby παρουσιάζει το νέο roadster υψηλών επιδόσεων Series 2

Ελλάδα 15:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Shelby παρουσιάζει το νέο roadster υψηλών επιδόσεων Series 2

ΝΕΑ

Η Shelby παρουσιάζει το νέο roadster υψηλών επιδόσεων Series 2

ΝΕΑ

Το νέο roadster της Shelby θα βασίζεται στο πλαίσιο του προκατόχου του αλλά με σημαντικές αναβαθμίσεις σε τεχνολογία και απόδοση.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Το αρχικό μοντέλο Series 1 προσμετρά σχεδόν δύο δεκαετίες ζωής και σήμερα η Shelby παρουσιάζει τον διάδοχό του αναφέροντας πως πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη. Το Series 2 έχει προκύψει από την συνεργασία της Shelby με την εταιρία Wingard Motorsports και θα βασίζεται στο αλουμινένιο μονοκόκ πλαίσιο το οποίο χρησιμοποιούσε και το Series 1. Ωστόσο το νέο μοντέλο θα χρησιμοποιεί ακόμα περισσότερα τμήματα από αλουμίνιο ενώ πλέον στα υλικά προστίθενται και τα ανθρακονήματα με αποτέλεσμα να έχει επιτευχθεί μια μείωση του βάρους κατά 12%.

Οι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν το υλικό των εξωτερικών τμημάτων του αυτοκινήτου μεταξύ του αλουμινίου, των ανθρακονημάτων και του τιτανίου. Όλα τα μοντέλα πάντως θα διαθέτουν ρυθμιζόμενη ανάρτηση και σύστημα πέδησης υψηλών επιδόσεων καθώς και τροχούς 19 ιντσών με ελαστικά Michelin Pilot Cup 2.

2018-shelby-series-25676543harpi640

Advertisement
Advertisement

Η κύρια επιλογή σε ότι αφορά τον κινητήρα θα είναι οι κινητήρες 427 Windsor και 427 FE της Caroll Shelby Engine Company. Η εταιρία δεν έχει αναφέρει ακριβείς τιμές απόδοσης όμως έχει δηλώσει πως το Series 2 θα έχει κινητήρα που θα ξεπερνά τους 800 PS. Πρόκειται σίγουρα για μια εξαιρετικά σημαντική αναβάθμιση καθώς ο 4λιτρος V8 κινητήρας του Series 1 έφθανε τους 325 PS στην ατμοσφαιρική του έκδοση και τους 460 PS στην υπερτροφοδοτούμενη.

Η παραγωγή του Series 2 θα είναι εξαιρετικά περιορισμένη καθώς δεν θα ξεπερνά τις 4 μονάδες ανά έτος. Η Shelby θα παρέχει όλα τα μηχανικά τμήματα και η συναρμολόγηση του αυτοκινήτου θα γίνεται από την Wingard Motorsports.