Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η SAIC Motor ετοιμάζει 100 εξηλεκτρισμένα μοντέλα!

Ελλάδα 3:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η SAIC Motor ετοιμάζει 100 εξηλεκτρισμένα μοντέλα!

ΝΕΑ

Η SAIC Motor ετοιμάζει 100 εξηλεκτρισμένα μοντέλα!

ΝΕΑ

Τα νέα οχήματα περιλαμβάνουν ηλεκτρικά μοντέλα μπαταρίας, καθώς και οχήματα με υβριδικό σύστημα κίνησης και κυψέλες καυσίμου υδρογόνου.

Advertisement
Advertisement

Η SAIC Motor, μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στην Κίνα, σχεδιάζει να λανσάρει σχεδόν 100 νέα εξηλεκτρισμένα μοντέλα με τους συνεργάτες της έως το 2025, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας, Wang Xiaoqiu.

Τα νέα οχήματα περιλαμβάνουν ηλεκτρικά μοντέλα μπαταρίας, καθώς και οχήματα με υβριδικό σύστημα κίνησης και κυψέλες καυσίμου υδρογόνου. Μεταξύ των σχεδόν 100 μοντέλων, τα οποία περιλαμβάνουν νέα και υπάρχοντα μοντέλα, η SAIC σχεδιάζει να έχει πάνω από 20 plug-in υβριδικά μοντέλα και 10 οχήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου, δήλωσε ο πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement
Advertisement

Σχεδόν 60 από αυτά θα προέρχονται από τις μάρκες της SAIC ωστόσο θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία συνεργάζεται με τη VW αλλά και την General Motors οι οποίες πρόσφατα ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους για ηλεκτρικά οχήματα στην Κίνα.

Οι μηνιαίες πωλήσεις του Wuling Hong Guang MINI EV, ενός μικρού ηλεκτρικού αυτοκινήτου από μια επιχείρηση μεταξύ της SAIC, της GM και ενός άλλου τοπικού συνεργάτη, έχουν φτάσει τις 20.000 μονάδες, αναφέρει το Reuters.

Η Volkswagen-SAIC Joint Venture (JV) θα ανανεώσει τα εργοστάσια της Σαγκάης για να κατασκευάσει τα νέα σεντάν μοντέλα της Audi και για αυτό τον λόγο θα επενδύσουν πάνω από 590 εκατ. δολάρια με στόχο η παραγωγή σε ετήσια βάση να περιλαμβάνει 60.000 Audi A7L και 60.000 νέα οχήματα της Volkswagen.

Advertisement

Η ανανέωση, που αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος του 2020, αποφασίστηκε καθώς η ζήτηση για πολυτελή αυτοκίνητα στην Κίνα παρέμεινε σταθερή, ακόμη και όταν οι πωλήσεις στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο μειώθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια.

Οι πωλήσεις της SAIC Volkswagen μειώθηκαν στο πρώτο εξάμηνο του 2020 κατά 37% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 και ανήλθαν σε 577.385 οχήματα, καθώς η πανδημία έπληξε τη ζήτηση στην Κίνα, ενώ οι συνολικές πωλήσεις στη βιομηχανία μειώθηκαν 17%. Ωστόσο οι συνολικές πωλήσεις της κοινοπραξίας το 2019 ξεπέρασαν τα 2 εκατ. μονάδες.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Τι εξετάζει το ΥΠΟΙΚ για δασμούς και Τέλη Κυκλοφορίας 2021

Πόσο θα πωλούνται οι εύκολες πινακίδες κυκλοφορίας

Advertisement

Πάνω από 2,8 εκατ. σημεία φόρτισης θα χρειαστεί η ΕΕ έως το 2030