Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η PSA προκαλεί τις αντιδράσεις των γαλλικών σωματείων

Ελλάδα 15:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η PSA προκαλεί τις αντιδράσεις των γαλλικών σωματείων

ΝΕΑ

Η PSA προκαλεί τις αντιδράσεις των γαλλικών σωματείων

ΝΕΑ

Η απόφαση του ομίλου PSA να μεταφέρει την παραγωγή του Opel Grandland X από τη Γαλλία στη Γερμανία προκάλεσε την οργή των εκπροσώπων των γαλλικών σωματείων.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Στο πλαίσιο συμφωνίας με τα σωματεία της Opel η διοίκηση της PSA ανακοίνωσε της μεταφορά της παραγωγής του Grandland X στο εργοστάσιο Eisenach στη Γερμανία. Μέχρι τώρα η κατασκευή του γινόταν στο Sochaux στην ανατολική Γαλλία στο οποίο η PSA θα μεταφέρει μέρος της παραγωγής του Peugeot 5008 προκειμένου να καλυφθεί το κενό που θα δημιουργηθεί. Ωστόσο τα συνδικάτα εργαζομένων στα γαλλικά εργοστάσια αντέδρασαν σε αυτή την απόφαση της PSA σημειώνοντας πως πρόκειται για «κακά νέα για το εργοστάσιο» απαιτώντας από την διοίκηση του ομίλου να καταθέσει τα σχέδιά της σχετικά με τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει στα εργοστάσια της PSA και της Opel.

Opel-Insignia-production-start-345676543harpi530

Οι αντιδράσεις και οι εντάσεις μεταξύ των εθνικών σωματίων είχαν αρχίσει να δημιουργούνται μόλις ξεκίνησαν και οι συνομιλίες μεταξύ του γαλλικού ομίλου και της Opel. Μεταξύ των αιτιών για αυτές τις αντιδράσεις ήταν και η αποδοχή της πρότασης των γερμανών εργατών για αύξηση του μισθού κατά 4,3% όταν σε όλες τις άλλες χώρες δραστηριοποίησης της PSA, σε Γαλλία, Ισπανία, Μ. Βρετανία κ.α. υπήρχαν περικοπές των μισθών.

Advertisement
Advertisement

Η συμφωνία με την Opel περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την διαβεβαίωση για επενδύσεις σε εργοστάσια της εταιρίας στη Γερμανία καθώς και πενταετή εγγύηση διατήρησης των θέσεων εργασίας χωρίς όμως περεταίρω συνομιλίες για αλλαγή των συλλογικών συμβάσεων μέχρι το 2020. Στο πλαίσιο της συμφωνίας έχει τεθεί σε ισχύ και πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για 3.700 εργαζόμενους της Opel.

Opel-Insignia-production-start-345676543harpi640