Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η πρώτη εικόνα του SUV της Bentley

Ελλάδα 12:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η πρώτη εικόνα του SUV της Bentley

ΝΕΑ

Η πρώτη εικόνα του SUV της Bentley

ΝΕΑ

Έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που η Bentley παρουσίασε το πρωτότυπο EXP 9 F στην έκθεση της Γενεύης. Έκτοτε δημοσιεύματα ήθελαν το project για το πρώτο SUV στην ιστορία της βρετανικής μάρκας να «παγώνει». Τον Οκτώβριο όμως του 2012 είχαμε αποκαλύψει ότι τα στελέχη της Bentley πήραν το «πράσινο φως» από τους επικεφαλής του Ομίλου Volkswagen για να κατασκευάσουν το υπερπολυτελές SUV επιδόσεων.

Advertisement
Advertisement

TOY ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Τον περασμένο Ιούλιο η Bentley Motors επιβεβαίωσε ότι το λανσάρισμα του νέου της μοντέλου θα γίνει το 2016 και σήμερα επανέρχεται στο θέμα, δημοσιεύοντας την πρώτη φωτογραφία. Έστω και αν η άμμος δεν αφήνει να αποκαλυφθούν πολλά, φαίνεται η μεγάλη μάσκα και τα χαρακτηριστικά διπλά φωτιστικά σώματα. Η αντίδραση του κοινού στη σχεδίαση του εμπρός μέρους του EXP 9 F (φωτογραφία κάτω) δεν ήταν θετική και έτσι η εικόνα άλλαξε στο μοντέλο παραγωγής.

Η Bentley το προαναγγέλλει ως «το πιο πολυτελές και ισχυρό SUV της αγοράς, το οποίο θα απέχει από οποιαδήποτε άλλη πρόταση». Αν πιστέψουμε λοιπόν τα στελέχη της εταιρείας, θα είναι αρκετά πιο δυνατό από την Cayenne Turbo. Οι πλγηροφορίες μας αναφέρουν ότι θα επιλεγεί ο W12 των 6 λίτρων, απόδοσης άνω των 600 PS.

Advertisement
Advertisement

Το Bentley SUV θα κατασκευάζεται στο Κρου της Αγγλίας, όπου η Bentley θα επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες. Ο ετήσιος στόχος πωλήσεων υπερβαίνει τα 3.000 κομμάτια. Μέσα στη διετία 2017-18 αναμένεται η απάντηση της Lamborghini, με την έκδοση παραγωγής της Urus. Πριν από λίγες ημέρες ο Πρόεδρος της ιταλικής μάρκας μίλησε σχετικά στο NewsAuto.gr.