Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η πρώτη εικόνα από το εσωτερικό των ανανεωμένων E-Class Coupe και Cabriolet

Ελλάδα 14:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η πρώτη εικόνα από το εσωτερικό των ανανεωμένων E-Class Coupe και Cabriolet

ΝΕΑ

Η πρώτη εικόνα από το εσωτερικό των ανανεωμένων E-Class Coupe και Cabriolet

ΝΕΑ

Η Mercedes αναβαθμίζει και ανανεώνει τις E-Class Coupe και Cabriolet, καθώς αποκάλυψε την πρώτη εικόνα από το εσωτερικό, παράλληλα, αναλύει λεπτομερώς και τα νέα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Advertisement
Advertisement

Ξεκινώντας από την καμπίνα, αμφότερες θα διαθέτουν την τελευταία έκδοση του συστήματος ψυχαγωγίας MBUX. Εννοείται πως αυτό θα υιοθετεί φωνητικές εντολές που τις κάνει να ανταποκρίνονται στη φράση “Hey Mercedes”.

Η δυνατότητα επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόσουν κατάλληλα το σύστημα κλιματισμού, να ενεργοποιήσουν τα θερμαινόμενα καθίσματα και να μάθουν το σκορ του χθεσινού παιχνιδιού, απλά μιλώντας. Το σύστημα ψυχαγωγίας διαθέτει οθόνη 12,3 ιντσών που ταιριάζει με τα ψηφιακά όργανα επίσης 12,3 ιντσών. Το σύστημα υποστηρίζει επίσης πλοήγηση επαυξημένης πραγματικότητας, καθώς και MBUX Interior Assistant. Το τελευταίο αναγνωρίζει χειρονομίες, όπως «όταν ένα χέρι πλησιάζει την οθόνη αφής ή το touchpad στην κεντρική κονσόλα».

Η E53 AMG θα είναι ακόμη πιο ξεχωριστή καθώς το ταμπλό οργάνων προσφέρει τρεις λειτουργίες οθόνης, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας “Supersport” που διαθέτει κεντρικό στροφόμετρο. Τα μοντέλα θα έχουν επίσης άλλα γραφικά στις οθόνες που σχετίζονται με την απόδοση, όπως G-meter και χρονοδιακόπτη. Η Mercedes δεν είπε περισσότερα για το εσωτερικό, αλλά η εικόνα αποκαλύπτει ότι τα αυτοκίνητα θα έχουν επίσης ένα νέο τιμόνι. Εκτός από την ανανεωμένη σχεδίαση, αυτό θα διαθέτει αισθητήρες τοποθετημένους στο χείλος που μπορούν να ανιχνεύσουν εάν τα χέρια του οδηγού βρίσκονται στη στεφάνη.

Advertisement
Advertisement

Στο μέρος της ασφάλειας, οι E-Class Coupe και Cabrio θα προσφέρονται με ένα προαιρετικό πακέτο βοήθειας οδήγησης που περιλαμβάνει Active Distance Assist Distronic με ρύθμιση ταχύτητας βάση διαδρομής. Είναι ένα προσαρμοστικό σύστημα ελέγχου ταχύτητας που θα επιβραδύνει αυτόματα το όχημα όταν πλησιάζει σε στροφές, διασταυρώσεις, κυκλικούς κόμβους, διόδια ή αδιέξοδα. Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης το Active Steering Assist που βοηθά το αυτόματο stop/go σε ταχύτητες έως 60 km/h. Υπάρχει επίσης σύστημα Active Blind Spot Assist. Το τελευταίο παρέχει ηχητική και οπτική προειδοποίηση όταν ένας ποδηλάτης ή όχημα πλησιάζει επικίνδυνα από πίσω.

Επίσης υπάρχει το Active Parking Assistant με Parktronic και κάμερα 360 °. Η κάμερα παρέχει πλέον “πιο ρεαλιστικές” εικόνες, ενώ το ενεργό σύστημα στάθμευσης έχει αναβαθμιστεί ώστε το αυτοκίνητο να σταθμεύει αυτόματα, σε επισημασμένες επιφάνειες, χωρίς παρακείμενα οχήματα. Οι ανανεωμένες E-Class Coupe και Cabrio θα κάνουν το ντεμπούτο τους στις 27 Μαΐου και η Mercedes έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι μπορούμε να περιμένουμε νέους κινητήρες αλλά και φρέσκο look.