Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η πρώτη εμφάνιση του νέου hypercar της Toyota

Ελλάδα 16:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η πρώτη εμφάνιση του νέου hypercar της Toyota

ΝΕΑ

Η πρώτη εμφάνιση του νέου hypercar της Toyota

ΝΕΑ

To GR Super Sport αποτελεί για την Toyota το νέο της hypercar μοντέλο, το οποίο θα λανσαριστεί και σε αγωνιστική έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, η ιαπωνική φίρμα παρουσίασε για πρώτη φορά την πρωτότυπη έκδοση του  συγκεκριμένου μοντέλου, λίγες ώρες πριν την έναρξη του φετινού 24ωρου αγώνα του Le Mans, στον οποίο κατέκτησε για 3η συνεχόμενη χρονιά την πρώτη θέση.

Το πρωτότυπο μοντέλο βασίζεται στο αγωνιστικό TS050 Hybrid, ενώ θα αποτελέσει και τη βάση για την δημιουργία του μελλοντικού πρωτότυπου που θα συμμετάσχει από το 2021 στη νεοσυσταθείσα κατηγορία LMH (Le Mans Hypercar). Εννοείται, ότι το νέο ιαπωνικό hypercar διαθέτει και την ανάλογη εμφάνιση, όπως την πληθώρα αεροδυναμικών τμημάτων (σταθερή πίσω αεροτομή, τονισμένο και χαμηλά τοποθετημένο σπλίτερ και roof scoop).

Advertisement
Advertisement

Για να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς για την έγκριση δελτίου αναγνώρισης η Toyota θα κατασκευάσει τουλάχιστον 20 μοντέλα με προδιαγραφές δρόμου του GR Super Sport. Επίσης δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα στοιχεία που αφορούν τα τεχνικά στοιχεία του πρωτότυπου, αν και οι υπεύθυνοι εξέλιξης αναμένεται να χρησιμοποιήσουν μία διαφορετική βερσιόν του πρωτότυπου Super Sport, που χρησιμοποιούσε ένα υβριδικό σύνολο 1.000 ίππων, συνδυάζοντας ηλεκτροκινητήρες με ένα twin-turbo V6 μοτέρ 2,4 λίτρων.

Για να δώσει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, η Toyota έβγαλε στην φημισμένη γαλλική πίστα το συγκεκριμένο πρωτότυπο με targa top οροφή για να κάνει μία αναγνωριστική βόλτα με οδηγό τον πρώην πιλότο της F1 και της Toyota Gazoo Racing, Alex Wurz. Ο 46χρονος Αυστριακός μετά δήλωσε ενθουσιασμένος ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι υπάρχουν πολλές ομοιότητες ανάμεσα στο GR Super Sport και στο TS050 Hybrid, σε ότι αφορά τις επιδόσεις και την τεχνολογία μετάδοσης.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα για την βελτίωσης της οδικής ασφάλειας!

Που επιτρέπεται και που απαγορεύεται να κινούνται τα ηλεκτρικά οχήματα

Τέλος το «γρηγορόσημο» στα νέα διπλώματα

Advertisement