Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Πορτογαλική Porsche 993 GT2 που έγινε “κτήνος” (vid)

Ελλάδα 4:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Πορτογαλική Porsche 993 GT2 που έγινε “κτήνος” (vid)

ΝΕΑ

Η Πορτογαλική Porsche 993 GT2 που έγινε “κτήνος” (vid)

ΝΕΑ

Με 690 ίππους στο τσεπάκι της, η νέα Porsche 911 GT2 RS είναι το πιο ισχυρό όχημα που έχει παρουσιαστεί ποτέ κάτω από το φημισμένο σήμα της 911. Ωστόσο, σε σύγκριση με αυτή την ατίθαση 993, η πρώτη μοιάζει μάλλον με παρθένα…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Όπως και πολλοί από τους αντιπάλους της, το συγκεκριμένο αγωνιστικό αυτοκίνητο ξεκίνησε τη ζωή του ως ένα ήδη εξαιρετικά ισχυρό σπορ αυτοκίνητο, αλλά από τότε έχει αναβαθμιστεί σημαντικά για να γίνει πιο γρήγορο και πιο ακραίο από ποτέ. Με μια ζωηρόχρωμη στολή της Vodafone, αυτή η 993 αποτελεί τον ορισμό ενός «πραγματικού ζώου» με κίνηση στους πίσω τροχούς.

Στην ιστορία της Porsche, η 993 GT2 ήταν μια από τις μεγάλες κυρίες του εργοστασίου. Δεν ήταν μόνο το ότι ήταν η τελευταία αερόψυκτη 911, αλλά το πόσο μοναδική ήταν και είναι αφού μόνο 57 συλλεκτικά κομμάτια κατασκευάστηκαν, το καθένα εξοπλισμένο με έναν 3,6 λίτρων 6κυλινδρο επίπεδο βενζινοκινητήρα Turbo που απέδιδε 430 ίππους αποκλειστικά στους πίσω τροχούς. Δεν είμαστε σίγουροι για το τι αναβαθμίστηκε σε αυτή τη GT2, αλλά για να φτάσουμε στα σύγχρονα επίπεδα επιδόσεων supercar, στοιχηματίζουμε ότι έχει γίνει κάποια σοβαρή μετατροπή.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα με τις μηχανικές βελτιώσεις, ένα μεγάλο μέρος του αμαξώματος του αυτοκινήτου είναι προσαρμοσμένο και έχει δημιουργηθεί για να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερη κάθετη δύναμη αλλά και πρόσφυση. «Οργώνοντας» πολλούς πορτογαλικούς λόφους, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί θεωρείται ένας τέτοιος ιδιαίτερος θρύλος στην αγωνιστική σκηνή της μικρής ευρωπαϊκής χώρας.