Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Porsche Taycan βρήκε τον μπελά της με την Lotus Emeya

Ελλάδα 12:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Porsche Taycan βρήκε τον μπελά της με την Lotus Emeya

ΝΕΑ

Η Porsche Taycan βρήκε τον μπελά της με την Lotus Emeya

ΝΕΑ

Μετά από 35 χρόνια η Lotus κατασκευάζει sedan και μάλιστα ηλεκτρικό με 900+ ίππους.

Advertisement
Advertisement

Η Lotus στο ξεκίνημα της δεκαετίας του 1990 είχε περάσει στα χέρια της General Motors. Εκείνη την περίοδο η GM είχε τον έλεγχο και της Opel με αποτέλεσμα κάποια μοντέλα των δύο εταιρειών να έχουν κοινή βάση. Ένα από αυτά ήταν το Lotus Carlton, ένα sedan που βασιζόταν στο τότε πολύ επιτυχημένο Opel Omega, αλλά με περισσότερη ισχύ (380 ίππους) και πιο σπορ προσανατολισμό.

Σχεδόν 35 χρόνια μετά και ενώ η Lotus έχει περάσει πλέον στα χέρια της κινεζικής Geely, η εταιρεία αποφάσισε να κατασκευάσει ένα sedan. Πρόκειται για το Emeya, ένα ηλεκτρικό sedan υψηλών επιδόσεων το οποίο έχει ήδη παρουσιαστεί στην Κίνα και ετοιμάζεται να ταξιδέψει σε όλες τις αγορές του κόσμου.

Η Lotus Emeya είναι η απάντηση των αγγλο-κινέζων στην Porsche Taycan. Η ανώτερη έκδοση του αυτοκινήτου είναι η Emeya R η οποία με τη βοήθεια δύο ηλεκτροκινητήρων αποδίδει 905 ίππους. Οι επιδόσεις είναι εκρηκτικές με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 2,8 δευτερόλεπτα, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί άνετα να κοιτάξει στα μάτια της Taycan στο κομμάτι των επιδόσεων τουλάχιστον.

Advertisement
Advertisement

Η μπαταρία της Emeya έχει χωρητικότητα 102 kWh με την αυτονομία να βρίσκεται στο επίπεδο των 610 χιλιομέτρων σύμφωνα με τις μετρήσεις της εταιρείας. Εκτός από την έκδοση R η Lotus προσφέρει την Emeya στην έκδοση S και την απλή έκδοση με χαμηλότερες επιδόσεις και φυσικά χαμηλότερη τιμή. Μια που αναφερθήκαμε στην τιμή, η Emeya δεν είναι τόσο φτηνή όσο θα φανταζόταν κάποιος καθώς η έκδοση R φτάνει τις 150.990 ευρώ.