Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Porsche προσφέρει 3D ανταλλακτικά για κλασικά μοντέλα

Ελλάδα 18:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Porsche προσφέρει 3D ανταλλακτικά για κλασικά μοντέλα

ΝΕΑ

Η Porsche προσφέρει 3D ανταλλακτικά για κλασικά μοντέλα

ΝΕΑ

Η προμήθεια ανταλλακτικών για τα κλασικά αυτοκίνητα δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση, ειδικά όταν πρόκειται για μοντέλα μικρού όγκου παραγωγής. Η Porsche προσπαθεί να βρει μια λύση σ’ αυτό προσφέροντας περιορισμένο αριθμό εκτυπωμένων 3D ανταλλακτικών για μερικά από τα κλασικά της αυτοκίνητα, όπως η 959 της δεκαετίας του ’80.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Συνολικά, η Porsche θα προσφέρει εννέα τρισδιάστατα κομμάτια και εξετάζει τη δυνατότητα για 20 ακόμη. Η Porsche Classic προσφέρει περίπου 52.000 ανταλλακτικά για διάφορα μοντέλα της. Μόνο 292 Porsche 959 κατασκευάστηκαν, πράγμα που σημαίνει ότι τα εξαρτήματα ήταν περιορισμένα από την αρχή. Η εταιρία θα χρησιμοποιήσει επιλεκτική τήξη λέιζερ για να δημιουργήσει το μηχανισμό απελευθέρωσης του συμπλέκτη.

Μία φωτεινή δέσμη θα επιστρατεύσει σκόνη χάλυβα, σχηματίζοντας το ένα μέρος του στρώματος κάθε φορά. Τα τρισδιάστατα κομμάτια πρέπει να πληρούν τις ίδιες απαιτήσεις με τα αρχικά εξαρτήματα. Αυτό σημαίνει αντοχή σε λάδια, καύσιμα, οτιδήποτε οξύ και φως. Επιπλέον, τα εξαρτήματα πρέπει να ελέγχονται με πίεση. Ο μοχλός απελευθέρωσης μπορεί να αντέξει αρκετούς τόνους πίεσης. Το μέγεθος και η τοποθέτηση καθορίζονται στα οχήματα δοκιμής.

Advertisement
Advertisement

Porsche-3D-printed-parts-tsiro-640

Η Porsche αναφέρει ότι θα χρησιμοποιήσει την τρισδιάστατη εκτύπωση για ανταλλακτικά, όταν οι προμήθειες αυτών είναι ελάχιστες ή ανύπαρκτες. Τα ανταλλακτικά αναπαράγονται χρησιμοποιώντας το αρχικό εργαλείο. Όταν τα εργαλεία αυτά είναι διαθέσιμα, δύναται να δημιουργηθούν μερικά από αυτά εντελώς νέα. Για μοντέλα όπως η 959, η δημιουργία ολοκαίνουργιων εργαλείων είναι απαγορευτική και αναποτελεσματική, οδηγώντας αναγκαστικά στη διαδικασία 3D εκτύπωσης.

Η τιμολόγηση αυτών των νέων εξαρτημάτων δεν είναι ακόμα διαθέσιμη, αλλά μπορείτε να παρακολουθήσετε διαθέσιμα προϊόντα στην ιστοσελίδα της Porsche Classic. Πληροφορίες και ανταλλακτικά είναι διαθέσιμα για μοντέλα όπως η 356 έως την Carrera GT. Μόλις τον περασμένο μήνα, η Bugatti ανακοίνωσε ότι οι δαγκάνες φρένων της Chiron θα εκτυπωθούν σε 3D διάσταση. Αναμείνατε περισσότερα τρισδιάστατα κομμάτια στο μέλλον.