Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Porsche 935 στη Monza (+vid)

Ελλάδα 13:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Porsche 935 στη Monza (+vid)

ΝΕΑ

Η Porsche 935 στη Monza (+vid)

ΝΕΑ

Λίγο μετά την παρουσίαση της εκπληκτικής Porsche 935 νέας γενιάς στο Rennsport Reunion στην Καλιφόρνια, ένα ματ πρωτότυπο έχει ήδη δοκιμαστεί στη Monza αυξάνοντας στο κατακόρυφο την οδηγική λίμπιντο. Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο για να είμαστε ειλικρινείς…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ενώ το αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε στο κοινό ήρθε πλήρες με μια εκπληκτική ετικέτα Martini, αυτό το πρωτότυπο 935 ήταν απλά βαμμένο σε ματ μαύρο χρώμα. Ακούγεται σε μεγάλο βαθμό πανομοιότυπο με τη GT2 RS, στην οποία βασίζεται και επίσης εμφανίζεται πολύ, μα πολύ γρήγορο. Όπως και η GT2 RS, η νέα Porsche 935 έχει ένα twin-turbo επίπεδο 6κύλινδρο κινητήρα 3,8 λίτρων 695 ίππων παρακαλώ… Το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της 935 και το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης έχουν βελτιστοποιηθεί προκειμένου να κάνουν το αυτοκίνητο ταχύτερο στην πίστα.

Το ολοκαίνουριο αμάξωμα είναι κατασκευασμένο αποκλειστικά από ενισχυμένα ανθρακονήματα (CFRP), το οποίο περιορίζει το συνολικό βάρος στα 1380 kg. Η Porsche δεν έχει διαρρεύσει επίσημα στοιχεία για το σπορ αυτοκίνητο, αλλά υποψιαζόμαστε ότι έχει μεγαλύτερη δύναμη από την GT2 RS ενώ οι αεροδυναμικές βελτιώσεις δύναται να μειώσουν περαιτέρω το συντελεστή οπισθέλκουσας. Δυστυχώς, η νέα Porsche 935 δεν μπορεί να οδηγηθεί σε δημόσιους δρόμους και περιορίζεται αποκλειστικά σε κίνηση στην πίστα. Παρ ‘όλα αυτά, η αναγεννημένη 935 είναι σίγουρο ότι θα γίνει σύντομα ένα σπάνιο κομμάτι για πλούσιους συλλέκτες αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Η παραγωγή θα περιοριστεί σε μόλις 77 μονάδες, ενώ η τιμολόγηση έχει οριστεί στα 701.948 ευρώ. Όσοι στις Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να αγοράσουν τη νέα 935 θα είναι σε θέση να το κάνουν χάρη στην Porsche Motorsport North America. Η τιμολόγηση στις ΗΠΑ θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία ενώ οι παραδόσεις θα αρχίσουν τον Ιούνιο του 2019.